Nog één duel scheidt Royal Knokke FC van de vetpot

T2 Geoffrey Claeys. © (Foto JPV)
Redactie KW

Royal Knokke FC stoot door in de Beker van België na winst tegen Rochefort.

Emile Samyn vertolkte een uitblinkersrol maar trapte in de aanvangsfase een penalty binnen het bereik van de bezoekende portier. Daarna kreeg Rochefort vleugels maar slaagde er alsnog niet in goalie Sven Dhoest in verlegenheid te brengen. Halfweg de eerste helft trof Nico Binst raak op aangeven van Emile Samyn. De geschiedenis herhaalde zich op slag van rust en Nico Binst mikte voor de tweede keer raak. In een overbodige herneming was het opnieuw Nico Binst die de eindscore vastlegde in het slotkwartier.

Altijd ambitie, altijd schitteren

T2 Geoffrey Claeys volgde de partij aandachtig aan de zijde van succescoach Yves Van Borm. “Onze Waalse bezoekers voetbalden op niveau, maakten het ons soms moeilijk maar brachten ons niet in verlegenheid. Het is een ploeg met een verleden tot in 1B. Wij oefenden ettelijke weken op automatismen en die waren top. Zelfs toen Emile Samyn die elfmeter miste bleven we in de organisatie. En dan begon het festival Nico Binst. Laatstgenoemde nette drie treffers, laat ons niet vergeten dat de ploegmaats hem in stelling brachten. Nu wacht ons een thuisduel tegen RC Gent, dit is de laatste horde voor de clubs uit 1A in de pot komen. Yves Van Borm hunkert naar die confrontaties. Ons supercoach straalt het motto uit van Royal Knokke FC: altijd ambitie, altijd schitteren. Hij trekt zijn trainersstaf mee in zijn enthousiasme.” (JPV)

Royal Knokke FC – Union Rochefortoise 3-0

Royal Knokke FC: Dhoest, Vanraefelghem, Binst (85’ Akhtakhanov), Vandewalle (80’ Koçur), Savaete, Van Den Bosssche (60’ Mariën), Samyn (80’ Bailly), Buysse, Martens, De Wilde, Vervaque.

Doelpunten: 24’ Binst 1-0, 43’ Binst 2-0, 79’ Binst 3-0.

Zondag 29 augustus om 16u: Royal Knokke FC – Racing Club Gent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier