Knokke debuteert in Croky Cup in eigen huis tegen Espoir Minerois

De herstelde Maxim Vandewalle scoorde op zijn verjaardag tegen KV Kortrijk. © (Foto VDB)
Redactie KW

Op zondag 8 augustus trad Royal Knokke FC aan tegen spelers van de hoofdmacht van KV Kortrijk, die de voorbije weken iets minder aan bod waren gekomen.

De hele kern van de kustformatie kwam in actie, inclusief de herstelde Maxim Vandewalle, die langdurig out was wegens letsel. Laatstgenoemde vierde zijn rentree met een doelpunt. De einduitslag luidde 2-3 voor de kustformatie. Wel werd Liam Prez voorzichtigheidshalve gespaard terwijl Sebastien Siani pas deze week aansloot. Op zondag 15 augustus om 16 uur spelen de jongens van Yves Van Borm in het eigen Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park in het teken van de Beker van België, tegen RCS Verlaine, dat zopas Espoir Minerois versloeg met 3-0.

Maxim Vandewalle is een product van Cercle Brugge, dat doorstootte naar de A-kern. Na een uitleenbeurt aan Knokke werd hij definitief overgenomen en schrijft mee aan het succesverhaal als pijlsnelle flankspeler. Om van zijn langdurige knieblessure verlost te geraken liet hij zich op 7 augustus vorig jaar opereren aan de chronische meniscus. Alles verliep vlekkeloos. Er volgden ettelijke maanden, vier dagen op zeven, kiné. Zijn hard labeur leverde vruchten af. Dankzij zijn ijzeren discipline is Maxim Vandewalle opnieuw voetballer. (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier