Verdienstelijke sporters van Koekelare gehuldigd

Sportman wielrenner Cédric Defreyne haalde het van Johan Olivier. Nancy Van Eenoo (atletiek) werd Sportvrouw. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Zaterdagavond schitterde het podium in CC de Balluchon tijdens de feestelijke uitreiking van de Sportprijzen met een hoog showbizz-gehalte dat de avond tot een onvergetelijk evenement maakte.

Het publiek werd verwelkomd door de schepen van Sport Jan Lievens en er werd een filmpje getoond met de sportmannen/sportvrouwen van Koekelare van 1985 tot nu. De voorzitter van de Sportraad Guido Wauters nam daarna het woord.

De jubilerende verenigingen, namelijk VC Dakwerken Maekelberg Pablo (10 jaar) en Wandelclub Koekelare (40 jaar) werden gehuldigd ter gelegenheid van hun jubilea. ‘Sporttak in de kijker’ was dit jaar voor de rallysport die echt bloeit in Koekelare. De gemeente staat bekend om de jaarlijkse Hemicuda Rally, die dit jaar verreden wordt tijdens het weekend van 19 en 20 oktober. De vijf Koekelaarse rallypiloten piloten (Dylan Pacco, Ronny Declerck, Younnes Hammache, Wim De Reu en Ryan Vanthournout) werden beloond met een oorkonde en een goodiebag.

Gastvedette

Er volgde een interview met de gastvedette, niemand minder dan Matthieu Bonne. Deze ultrasporter heeft een grote passie voor reizen en extreme sporten en gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Hij is de eerste die ooit de volledige Belgische kustlijn afzwom en bovendien de eerste ooit die acht volledige triatlons afwerkte in acht dagen.

Er werden 11 verdienstelijke leden naar het podium gevraagd en gehuldigd. De Running Up Cup ging naar Pavel Bal, een beloftevolle 12-jarige tennisser. De G-Sporter-titel ging naar Hilde Depreitere voor haar zwemprestaties. Nancy Van Eenoo (atletiek) werd uitgeroepen tot Sportvrouw 2023. Voor de titel Sportman 2023 werd er door de Sportraad gestemd tussen twee kandidaten: Johan Olivier (lopen) en Cédric Defreyne (wielrennen). Uiteindelijk ging de eer naar Cédric Defreyne.

“Ik ben aangenaam verrast met deze prijs. Aan de ene kant had ik wel een voorgevoel gezien mijn goed jaar, maar anderzijds kende ik mijn tegenkandidaat niet. Ik combineer mijn sport met een fulltime job en dat bevalt me prima. Ik hoop dit jaar dezelfde lijn voort te zetten, of zelfs nog beter”, vertelt Cédric.

Optredens

De avond werd muzikaal opgeluisterd door Jean (One Man Band Jean). Daarnaast waren er twee optredens van de internationaal bekende Papi Flex, die verbazingwekkende dingen kan met zijn lichaam. (SVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier