TP Yper met vijf jeugdploegen in interclubfinales tennis

Yannick Ostyn. (foto API)
Anton Peene Reporter

Komend weekend zijn er in TC Brughia de gewestelijke interclubfinales voor de jeugd in het tennis. Daarin spelen er vijf Ieperse jeugdploegen mee.

“Bij de jongens U13 2 spelen er zelfs twee Ieperse teams tegen elkaar”, weet hoofdtrainer Yannick Ostyn (41). “Dat wordt een speciale ontmoeting, want die jongens kennen elkaar door en door. Voor de club is het goed dat er zeker één van de twee zal doorstoten. Verder hebben we finalisten bij de jongens U13 3 en U13 4 en bij de U9 4. Alles gaat door op neutraal terrein van TC Brughia. Wie de gewestelijke finale wint, mag eind augustus naar de Vlaamse eindronde.”

Tenniskampen

De komende weken en maanden volgen er ook weer enkele tornooien in eigen club. “Eind juni is er het jeugdtornooi en eind juli is er het dubbeltornooi. Later volgen nog de Yper Open en het eindeseizoensdubbeltornooi. Naast de tornooien zijn er verschillende zomerkampen. De hele zomer lang kunnen de kinderen hier terecht voor een tenniskamp. Die kampen worden begeleid door ons ruim en trouw team aan trainers. De trainers zijn allemaal oud-leerlingen van mij en ze zijn een belangrijk deel van de club. Ik ben heel trots op hen.”

Yannick ziet het ledenaantal stabiel blijven. “Op vlak van tennis zitten we al jaren heel stabiel. Vorig jaar veranderden we van TC naar TP Yper en dat zorgde ervoor dat ook de leden van de padel erbij geteld worden. Daardoor zien we een ferme stijging”, aldus Yannick, die nu zo’n 23 jaar actief is in de club. “Op mijn 18de begon ik hier als trainer. Vier jaar later was ik hoofdtrainer en sinds mijn 24ste ben ik eigenaar van de club. Ik ben hier zeven op zeven aanwezig. Zondag geef ik geen les, maar er is altijd wel iets te doen. De voorbije jaren introduceerden we enkele nieuwe projecten, zoals Ostyn Competitie Tennis (OCT). Dat is een project voor de beste spelers van de club. Via dit project worden ze aangemoedigd om meer te trainen. Verder is er ook het schoolproject, waarbij een beperkt aantal tennissers van het Atheneum hier kunnen trainen tijdens de schooluren.” (API)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier