Noor Ceulemans gooit hoge ogen

Noor Ceulemans staat in binnen- en buitenland voor enkele belangrijke tornooien. (gf)
Redactie KW

Tennisster Noor Ceulemans uit Zandvoorde is jong en ambitieus. Na de zomervakantie begint ze aan haar tweede jaar in de topsportschool in Wilrijk. Eerst wachten haar nog enkele belangrijke tornooien in zowel binnen- als buitenland.

Noor (13) zit in Wilrijk op internaat. Tijdens de weekdagen heeft ze naast de vier lesuren twee tennissessies en één conditietraining per dag. In het weekend zijn er wedstrijden, en indien niet gaat ze op zaterdag naar het Ghistelehof voor een training met Barbara Dewilde. Voordat ze naar Wilrijk trok werd ze onder andere begeleid door Jelle Vanhee in Brughia in Brugge. Dit seizoen was ze met TC Kortemark in interclub actief. Noor is altijd positief op de tennisbaan. “Ik ben vooral een aanvallende speelster”, vindt ze. “Ik heb een vechtersmentaliteit. Iemand die mijn tegenstandster graag onder druk zet door aan een hoger tempo te spelen, met een vaste backhand en een goede forehand. Mijn werkpunten zijn vooral meer overzicht behouden in het spel, zodat ik niet te veel in een keer wil doen, waardoor ik soms fouten maak.”

Noor heeft nu zowel in enkel als in dubbel 85 punten. De dochter van Filip Ceulemans en Vicky Sinnaeve haar klassement zal dit jaar sowieso verhogen. In het Belgian Junior Circuit staat ze bij de U13 in enkel op plaats twee, in dubbel als eerste. De eerste acht kunnen later dit jaar naar het Belgisch kampioenschap.

Tennis Europe-tornooi

Eind vorige maand won Noor het Tennis Europe-tornooi in Eindhoven (Cat. 2 U14) in dubbel, samen met Ella Van Gestel, die ze kent van in Wilrijk. Eerder was er voor beiden winst op een gelijkaardig tornooi in Rotterdam (Cat.3 U14). Vorige week deed de Oostendse een eerste keer mee bij de U16, Cat.3 in Waterloo, waar ze na winst tegen een Franse en een Russische tot in de halve finale geraakte. “Deze week begon ik in het Belgian Circuit aan een tornooi in TC Chapelle. Daarna speel ik nog Tennis Europe in Mol, bij de U14. Na mijn vakantie volgt dan nog Koblenz en Dames 1 en 2 in Knokke-Heist.” (ACR)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier