Kimmer Coppejans grijpt naast plek in tweede kwalificatieronde op US Open

Kimmer Coppejans overleefde de kwalificatieronde niet. © BELGA

Kimmer Coppejans (ATP 626) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van de US Open, het vierde grandslamtoernooi van het seizoen.

Coppejans verloor in de eerste van drie kwalificatierondes op het hardcourt in New York tegen de Boliviaan Murkel Alejandro Dellien Velasco (ATP 176) in drie sets: 2-6, 7-5 en 6-3. De partij duurde 2 uur en 13 minuten. In de volgende kwalificatieronde wacht voor Dellien Velasco de Brit Billy Harris (ATP 104).

De 30-jarige geboren Oostendenaar vierde in New York zijn rentree op het ATP-circuit na een operatie aan zijn rechterelleboog eind januari. Hij kon zich op Flushing Meadows nog nooit plaatsen voor de hoofdtabel, vorig jaar sneuvelde hij in de laatste voorronde. Op de andere Grand Slams (de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon) haalde hij wel al de hoofdtabel, maar eindigde het avontuur telkens in de eerste ronde.

Joris De Loore (ATP 210) plaatste zich maandag (lokale tijd) wel voor de tweede kwalificatieronde, na een zege tegen de Amerikaan Tristan Boyer (ATP 232) in twee sets (6-4 en 6-4). Hij ontmoet in de volgende kwalificatieronde de Amerikaan Eliot Spizzirri (ATP 344). Met Zizou Bergs (ATP 85) en David Goffin (ATP 90) staan twee Belgische tennissers rechtstreeks op de hoofdtabel in New York.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier