Kimmer Coppejans bereikt laatste voorronde US Open

Kimmer Coppejans moet nog één klip omzeilen om de hoofdtabel van de US Open te bereiken. © BELGA/TONY BEHAR

Kimmer Coppejans (ATP 148) heeft zich vrijdag geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde van de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het jaar.

De Oostendenaar won van de Oostenrijker Filip Misolic (ATP 168) in twee sets met 6-2 en 6-2. De partij duurde een uur en vijf minuten. “Ik speelde een goeie match”, reageerde Coppejans. “Het was geen ongelofelijke prestatie, maar ik was solide. In de balwisselingen waren we elkaar waard, maar mijn opslag draaide beter. Dat maakte het verschil. Ik kon hem onder druk zetten op zijn service. Ik ben heel tevreden over mijn huidige niveau.”

Tegen Fransman of Amerikaan

Voor een plaats op de hoofdtabel moet Coppejans voorbij de Fransman Titouan Droguet (ATP 172) of de Amerikaan Tennys Sandgren (ATP 212).

Coppejans bereikte al op elk grandslamtoernooi minstens een keer de hoofdtabel, behalve op het New Yorkse hardcourt. Zowel in 2015 als 2019 werd de derde en laatste kwalificatieronde het eindstation.

“Het zou een droom zijn die uitkomt”, zegt Coppejans. “Ik zou dan de hoofdtabel van elke grandslam hebben bereikt. Droguet slaat heel goed op en heeft een goeie forehand. Het wordt geen gemakkelijke match maar dat is normaal. Ik zal er moeten staan, maar ik ben heel tevreden dat ik al zover ben gekomen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier