Joris De Loore sneuvelt in tweede kwalificatieronde US Open

Joris De Loore. © BELGA

Joris De Loore (ATP 211) is woensdag gestrand in de tweede kwalificatieronde van de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Hij ging na een uur en 53 minuten tennis ten onder tegen de Amerikaan Eliot Spizzirri (ATP 344) met 7-5 en 7-6 (7/5).

De 31-jarige De Loore haalde nog nooit de hoofdtabel van een grandslamtoernooi. In 2017 en vorig jaar sneuvelde hij in de derde en laatste kwalificatieronde op de US Open. Dit seizoen was de tweede kwalificatieronde ook telkens het eindstation voor de Bruggeling op de Australian Open, Roland-Garros en Wimbledon.

Naast De Loore tekende ook Kimmer Coppejans (ATP 627) present in de kwalificaties in Flushing Meadows. De dertigjarige geboren Oostendenaar vierde na een operatie aan zijn rechterelleboog eind januari zijn rentree op het ATP-circuit tegen de Boliviaan Murkel Alejandro Dellien Velasco (ATP 177) in de eerste kwalificatieronde, maar moest na een driesetter meteen afdruipen.

Met Zizou Bergs (ATP 85) en David Goffin (ATP 90) staan twee Belgische tennissers rechtstreeks op de hoofdtabel in New York.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier