Dubbeltornooi TC Come Back in Langemark met Thijs Gurdebeke als nieuwe voorzitter

Bestuursleden Dominique Vanpeteghem, Alexandra Latruwe en voorzitter Thijs Gurdebeke. © API
Anton Peene Reporter

Vanaf zaterdag 15 juni is er het jaarlijkse dubbeltornooi van TC Come Back in Langemark. Dit jaar zal dat voor het eerst met nieuwe tornooileiders Mathias Duyck en Nicolas Eeckhout zijn en de club heeft sinds kort met Thijs Gurdebeke ook een nieuwe voorzitter.

Het is al voor de 14de keer dat het jaarlijkse Laurent Douchy dubbeltornooi zal plaatsvinden. “Het tornooi staat ook wel bekend als het cavatornooi”, zegt bestuurslid en voormalig voorzitter Dominique Vanpeteghem.

Twee jonge tornooileiders

“Elke deelnemer krijgt een glas cava met een aardbei. De voorbije jaren mochten we steeds tussen de 100 en 120 duo’s verwelkomen. De inschrijvingen komen vaak in de laatste week nog volop op gang. De tornooileiding hebben we dit jaar uitbesteed aan twee jonge tornooileiders uit Ieper: Mathias Duyck en Nicolas Eeckhout.”

“Aangezien ze al in Ieper een tornooi organiseerden, vroegen we hen of ze dat ook bij ons wilden doen. Het is een serieuze boterham om het zelf allemaal te leiden. Net als de voorbije jaren kan je inschrijven in volgende reeksen: dubbel heren 4 tot en met 8, dubbel dames 5 tot en met 8 en dubbel gemengd 5 tot en met 8. De finales zijn gepland op zondag 30 juni en tijdens het tornooi zal de cafetaria elke dag open zijn.”

Nieuwe voorzitter

Na tien jaar gaf Dominique de voorzittersfakkel door. “Het is mooi geweest en het is tijd voor vernieuwing”, vertelt Dominique. “Veertig jaar geleden begon ik hier als 12-jarige te tennissen, in de tijd dat we nog op betonbanen speelden.”

“Na een voetbalcarrière kwam ik hier weer terecht en nu zit ik al 15 jaar in het bestuur. Het einde van mijn voorzitterschap betekent niet dat ik uit het bestuur verdwijn. Het is mijn bedoeling om de anderen te blijven ondersteunen. Zelf moest ik destijds ook van nul beginnen. Ik ben blij dat ik met Thijs Gurdebeke (36) een opvolger gevonden heb.”

Richting de 100 leden

Thijs sloot zich een vijftal jaar geleden aan bij TC Come Back. “Even later kwam ik in het bestuur terecht en sinds kort ben ik dus voorzitter. Het is allemaal wat snel gegaan”, glimlacht Thijs.

“We hebben een achtkoppig bestuur en daarnaast zijn er nog enkele medewerkers. Er zijn 75 leden, maar de komende maanden verwachten we nog een stijging richting de 100. Na het tornooi volgt nog het clubkampioenschap. Verder is er elke donderdag onze Meet and Play.”

Info: info@tc-comeback.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier