Drukke zomer voor tennis- en padelclub Duinbergen

Een groep uit Duinbergen trok vorig weekend naar Brugge om daar het viertal te steunen dat later voor een nieuw wereldrecord in padel zorgde. © gf
Redactie KW

In Interclub Tennis greep Dames 6 zondag de provinciale titel op bezoek in KG Witte Beer in Brugge. Daarnaast zijn er nog teams in de running voor een provinciale titel. Bij de jeugd plaatsten Louise Opsomer en Camille Breugelmans zich voor de eindfase in Meisjes U17/4, waar ze uitkomen tegen TC Ter Straeten uit Varsenare. Deze finale wordt in TC Duinbergen gespeeld op zaterdag 22 juni om 9.30 uur.

Dit wordt voor de club meteen de aanzet voor de drukke zomermaanden in zowel tennis als padel. “Interclub in beide is iets waar we veel belang aan hechten”, benadrukt Mathieu Loosvelt, hoofdtrainer en coördinator. “Het is ander soort competitie dan bijvoorbeeld tijdens de tornooien. Zij het met onze normen en waarden, op vlak van fairplay en sportiviteit. Het moet gezellig en leuk blijven.”

Verder zijn er in Duinbergen veel tornooien gepland. De eerste week van juli is er het Pura Vida padeltornooi, gevolgd door tennis in het De Beir Law & Mediation enkeltornooi (5-14 juli). Het TCD jeugdtornooi (13-21 juli) wordt in Chalet Suisse gespeeld. “Het is de eerste keer dat we dat daar doen, om ons tekort aan terreinen op te vangen. Er liggen daar tien velden.”

Er is ook de Junior Tour (28 juli-4 augustus) en het Caves de Bordeaux dubbeltornooi (17-25 augustus). In september komt er een padeltornooi met dezelfde naam. Daarnaast is er nog een evenement met 24 uur continu tennis en padel, vanaf vrijdag 16 augustus om 17 uur. “We voorzien een tornooiformat in combinatie met diverse activiteiten, zoals een ontbijt en een barbecue, alsook een moment waar enkel de jeugd of de volwassenen zullen spelen. We gaan ook rolstoelpadel promoten. We willen hiermee geld inzamelen voor het goede doel, zoals destijds met ons wereldrecord padelmarathon. De kans is overigens niet onbestaande dat we in de toekomst een nieuwe poging zullen ondernemen.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier