Eerste zege voor Kurt Boone en Kenny Deroo in TBR Short Rally: “Na veel pech eindelijk winst”

Kurt Boone en Kenny Deroo schrijven de TBR Short Rally op hun palmares. © David Mares
Filiep Masselin
Filiep Masselin Rallymedewerker KW

Door het forfait van verschillende favorieten leek het erop dat de derde editie van de TBR Short Rally een open strijd zou worden met Kurt Boone (Mitsubishi), Steve Bécaert (Mitsubishi), Jelle Segers (Ford Fiesta) en Pieter-Jan Maeyaert (BMW) in de hoofdrol.

Op de snelle proeven in en rond Oekene was Kurt Boone de eerste leider. Hij was één seconde sneller dan Bécaert en twee seconden sneller dan Segers en Maeyaert. Deze vier piloten bleven elkaar constant bestoken en zorgden ervoor dat er eigenlijk nooit grote verschillen te noteren vielen. Aan de start van de derde proef verloren we Pieter-Jan Maeyaert met een kapotte aandrijfas zodat de podiumplaatsen vast lagen. Kurt Boone was iedere klassementsproef net dat tikkeltje sneller dan Bécaert en Segers en bleef foutloos tot de finish. Met iets meer dan twintig seconden voorsprong won hij voor het eerst in zijn zesjarige rally-carrière.

“Dit doet enorm veel deugd, vooral omdat we dit jaar al meer dan ons deel van de pech hadden. Zo verloren we in Ieper een mooie ereplaats door een klein pinnetje in de versnellingsbak dat brak. Ik heb onlangs de overstap gemaakt van een Ford Fiesta R5 naar deze Mitsubishi Evo 9 en het is duidelijk dat deze wagen me beter ligt. We hebben het enkele malen warm gehad vandaag en echt veel sneller kon waarschijnlijk niet,” aldus de 34-jarige garagehouder uit Lo-Reninge.

Zes keer zilver

De strijd om de tweede plaats werd slechts in de allerlaatste snelheidsrit beslist. Steve Bécaert bleek aan de meet vier seconden sneller dan Jelle Segers.

“Dit is de zesde maal dat ik hier tweede wordt en dat is wel spijtig. Maar we moeten tevreden zijn want de wagen deed het perfect en ikzelf maakte geen enkele fout. Meer zat er niet in”, wist de transporteur uit Poperinge.

Jelle Segers uit Oostnieuwkerke werd vorig jaar tweede en dit jaar strandde hij op de derde plaats. “Het is geen schande om te verliezen van die twee snelle Mitsubishi’s. We zijn realistisch en beseffen dat we nog te weinig met onze Ford Fiesta R5 gereden hebben om nog sneller te gaan. Tevens was dit de eerste rally op een droog wegdek en dat zorgde ervoor dat de wagen heel anders aanvoelde.”

De Limburger Jimmy D’Hondt kwam zijn Citroën op punt zetten na zijn crash in de Seizoensrally en werd vierde, terwijl Brecht Lievens zijn BMW op de vijfde plaats parkeerde. Na een mooie klassezege in Ieper is deze vijfde plaats opnieuw een knappe prestatie voor de Roeselarenaar.

Historics

Bij de historics kwam het langverwachte duel tussen Maeyaert en Kerckhof er niet omdat Maeyaert al snel aan de kant moest. Danny Kerckhof vierde zijn heroptreden met een klinkende zege, terwijl de naaste achtervolgers één voor één weg vielen: Stefaan Prinzie kreeg af te rekenen met motorproblemen en Mathieu Vandoolaeghe viel terug naar de 22e plaats door een lekke band.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier