Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Van links naar rechts boven: Danny Vanden Broecke, Dirk Casteleyn, Hans Degryse, Carl Otté, Quinten Debeuf, Bart de Clercq, Johan Vyaene. Van links naar rechts onder: Marc Tassaert, Luc Callewaert, Rik Clinckemaillie. © gf
Filiep Masselin
Filiep Masselin Rallymedewerker KW

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.

Hans Degryse staat al sinds 2006 aan het roer van Team Bassin Roeselare en heeft er alle vertrouwen in dat deze derde short rally opnieuw een schot in de roos wordt. “Vorig jaar kregen we heel wat lovende kritieken zodat we het bestaande concept behouden hebben voor dit jaar. We starten zondagmorgen om 8.20 uur voor vier identieke omlopen van twee klassementsproeven. De proeven zijn respectievelijk 9 en 6 km lang. Dit jaar hebben we opnieuw twee publiekszones voorzien met alle faciliteiten. De eerste publiekszone is op de hoek van de Kantinnestraat en de Ieperweg en de tweede is in de Gerard Dochystraat vlak bij de start van de eerste proef. Het rallycentrum is opnieuw in De Platte Tube en het podium staat op het marktplein van Oekene. Nieuw dit jaar is dat er enkele leden van de Vanclee Buggy Club als voorwagen zullen fungeren en dit om het goede doel Refuse to sink te steunen.”

Burenduel

Thuisrijder Pieter-Jan Maeyaert neemt het zondag op tegen zijn buur en vriend Danny Kerckhof. Voor de 59-jarige Danny Kerckhof is het de eerste rally sedert lang. “Mijn laatste wedstrijd dateert van oktober vorig jaar toen we in de Rallye du Lin tweede werden na Paul Lietaer. Dit jaar heb ik nog niets gereden omdat we het heel druk hebben in de winkel en verder zijn we bezig een BMW E46 te bouwen om op circuit te racen. Men voorspelt een mooie strijd met mijn vriend Maeyaert maar normaal gezien zal Pieter-Jan te sterk zijn voor ons. Hij heeft zopas gewonnen in Ieper en zit dus in de goede flow terwijl wij dit jaar nog niets reden en al zeker wedstrijdritme zullen missen. Maar dat betekent niet dat we kansloos zijn. We gaan ons niet laten doen en het blijft een mechanische sport waarbij een lekke band bijvoorbeeld al roet in het eten kan gooien.”

“Voor de tweede helft van het seizoen staat er ook niet zo veel op het programma. Voor de Omloop van Vlaanderen moet ik ook al passen want dan trouwt mijn dochter. We gaan ergens nog een kleine rally rijden als voorbereiding op de Rallye du Var die van 21 tot 24 november gereden wordt in het zuiden van Frankrijk en waar ik in 2016 al eens aan de start stond.” (FM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier