A&D Omloop van Vlaanderen met vernieuwde proeven en extra inspanningen

Het parcours van de Omloop werd weer gewijzigd waardoor de wedstrijd uitdagend blijft voor de rijders en dat niet altijd dezelfde buurtbewoners hinder ondervinden. © gf
Redactie KW

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september luidt de 64ste A&D Omloop van Vlaanderen de tweede seizoenshelft van het Kroon Oil Belgian Rally Championship in. De ‘oudste rally’ van het kampioenschap komt dit jaar opnieuw met grondig aangepaste klassementsproeven én de organisatie zet wederom alles op alles voor een optimale beleving. Dat geldt ook voor de VAS- en ASAF-rijders waarvoor de Koninklijke Automobielclub Midden Vlaanderen extra inspanningen levert.

Zoals eerder aangekondigd heeft de Koninklijke Automobielclub Midden Vlaanderen een bijzondere actie voor de VAS- en ASAF-piloten. Zij kunnen deelnemen voor slechts 700 euro. Deze aanbieding is geldig voor de nationale klassen 1, 2 en 3, evenals voor historische wagens. De voorwaarde is dat de piloot rijdt met een one day license RACB. De copiloot mag echter een ervaren deelnemer zijn met een nationale licentie, waardoor deze beperking niet op hem of haar van toepassing is.

Parcourswijzigingen

De vertrouwde proeven Beveren, Zoning, Houthulst en Zilverberg blijven ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar, maar er zijn ook enkele aanpassingen. Een volledig nieuwe klassementsproef, KP Koolskamp, wordt geïntroduceerd. Die proef vindt plaats in Ardooie, Zwevezele en Pittem en belooft een uitdagende ervaring te worden, met twee publiekspunten waar catering aanwezig zal zijn. Daarnaast ondergaat KP Passendale aanzienlijke wijzigingen. KP Rumbeke keert terug in een hertekende vorm en zal dit jaar fungeren als de powerstage. KP De Ruiter ontbreekt dit jaar door de rotatie van klassementsproeven. Dit systeem zorgt ervoor dat de wedstrijd uitdagend blijft voor de rijders en dat niet altijd dezelfde buurtbewoners hinder ondervinden.

Inzetten op beleving

Het servicepark aan de Zwaaikomstraat, de rotonde bij KP Zoning, het podium en het pleintje met de uitgebreide catering zijn samengevoegd tot een naadloos geïntegreerde zone. Dat wordt enthousiast ontvangen door zowel de deelnemers, buurtbewoners als het publiek. Deze publiekszone bij de 64ste A&D Omloop van Vlaanderen is geheel gratis toegankelijk. Voor degenen die de rallykoorts al vroeger willen voelen, is er goed nieuws. Op woensdag 4 september wordt de shakedown verreden waarbij Slypskapelle wordt getransformeerd tot een levendig rallydorp. Ook de toegang tot het rallydorp is gratis.

Met het vernieuwde parcours en een sterke focus op toegankelijkheid voor alle teams en publiek belooft de 64ste A&D Omloop van Vlaanderen een onvergetelijk hoogtepunt van het rallyseizoen te worden.

Info: www.omloopvanvlaanderen.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier