Monte Marcella het geheime wapen voor onze Belgische olympische atleten (en straks kun jij het resort ook afhuren)

Monte Marcella heeft alle voorzieningen voor topsporters, inclusief een zwembad.
Wouter Vander Stricht

Sint-Eloois-Winkel (Ledegem) wordt in juli het sportmekka voor Olympische atleten. De gemeente heeft zich eerder dit jaar ontpopt als de nieuwe topbestemming voor sporters die zich voorbereiden door middel van hoogteprikkels. In samenwerking met het BOIC, zal Monte Marcella een exclusief trainingskamp zijn voor Belgische olympische atleten die zich klaarstomen voor de Spelen van Parijs 2024. En straks kun je ook bij wijze van teambuilding ook zelf ervaren hoe een topsporter leeft.

Geen verre berggebieden meer: Monte Marcella brengt hoogtetraining naar het hart van West-Vlaanderen. Sporters op zoek naar die cruciale procentjes extra hoeven niet langer af te reizen naar afgelegen berggebieden. Monte Marcella biedt een perfecte locatie voor zowel topsporters als sportliefhebbers die zich willen meten met de profs dankzij state-of-the-art hoogtekamers.

Hier leven ze als echte professionals en genieten ze van de voordelen van hoogteprikkels. Deze prikkels hebben niet alleen fysieke voordelen, maar zorgen ook voor een frisse en goed functionerende geest. “We hebben de hoogtetechniek geïntegreerd in verschillende gemeenschappelijke ruimtes zoals de eetruimte, gym, bioscoop, ontspanningsruimte,… zodat bezoekers niet eenzaam op hun kamer hoeven te zitten. Ze kunnen genieten van de hoogteprikkels terwijl ze socializen met vrienden, teamgenoten en zelfs familie”, aldus Chris Mullie, oprichter en host van Monte Marcella.

Chris Mullie is de oprichter van Monte Marcella.
Chris Mullie is de oprichter van Monte Marcella.

Binnenkort introduceert Monte Marcella zelfs een teambuildingformule voor bedrijven, waarbij teams een week lang kunnen ervaren hoe het is om als een professionele sporter te leven en te trainen. Maar hier volgt later meer info over…

Frederik Van Lierde in de cardiogym: “Had dat maar in mijn tijd bestaan.”
Frederik Van Lierde in de cardiogym: “Had dat maar in mijn tijd bestaan.”

Monte Marcella wordt deze zomer het geheime wapen van Team Belgium! In juli zal het een exclusief trainingskamp zijn voor een elitegroep van Belgische atleten die zich voorbereiden op de Olympische Spelen in Parijs. De namen van deze topatleten worden nog even geheim gehouden, maar de impact van deze wereldklasse faciliteiten spreekt voor zich. Frederik Van Lierde, ambassadeur en meervoudig kampioen, kan het niet genoeg benadrukken: “Ik wou dat er in mijn tijd zulke faciliteiten beschikbaar waren. De vruchten die je ervan plukt, kunnen het verschil maken tussen het kleur van de medaille op de Spelen!”

Olav Spahl, topsportdirecteur van het BOIC, geniet even mee in de cinema van Monte Marcella.
Olav Spahl, topsportdirecteur van het BOIC, geniet even mee in de cinema van Monte Marcella.

Ledegem is niet alleen een ideale uitvalsbasis vanwege de nabijheid van Parijs, maar ook vanwege het belang dat hier wordt gehecht aan mentaal welzijn. “Monte Marcella is een fantastisch idee! Hoogteprikkels zonder te hoeven reizen naar verre oorden, in het midden van het wielerwalhalla, is een grote meerwaarde voor alle atleten,” aldus Olav Spahl, topsportdirecteur van het BOIC. “De faciliteiten in Monte Marcella zijn impressionant, een zeer sfeervolle setting, een grote meerwaarde voor alle high-performance teams, hier staat mentaal en fysiek welzijn centraal!”

Droom jij ervan om de Monte Marcella Experience zelf te beleven? Vanaf augustus krijg je de kans om met groepen het volledige resort af te huren en te trainen, eten en leven als een professional. De exacte details en formules blijven nog even geheim, maar binnenkort worden ze onthuld.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier