Louis Blouwe na Slovenië: “Hopelijk fris tegen start BK”

Louis Blouwe in actie tijdens de Franco Belge. (foto VDB) © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

Nadat een val in Omloop Het Nieuwsblad z’n voorjaar om zeep hielp, herpakte Louis Blouwe (24) zich goed. De Izegemnaar haalde in z’n derde jaar bij Bingoal WB een eerste podiumplaats in een UCI-koers: derde in Rund um Köln!

Bij een val in de opener van het Belgisch wegseizoen brak Louis Blouwe z’n staartbeen. Omdat diverse ploegmaats bij Bingoal WB eveneens af te rekenen hadden met letsels, moest hij enkele keren onvoorbereid invallen. Onder meer in Parijs-Roubaix, waar hij het na drie kasseistroken voor bekeken hield. “Pas twee maanden na die val kon ik de trainingsarbeid opdrijven”, verduidelijkt hij.

De voorbije weken – in anderhalve maand zit Louis Blouwe aan zestien koersdagen – reed hij een paar goeie sprints. Een beetje verrassend? “Ik was altijd bang in massaspurten”, geeft hij toe. “In de finale van een koers als Rondom Keulen gaat het er iets minder nerveus aan toe. Door de opeenvolging van korte klimmetjes in de buurt van Keulen is het peloton dat naar de streep gaat niet meer zo groot en zit iedereen bijna kapot. Zodat het iets makkelijker is om positie te kiezen.”

à bloc

Blouwe moest enkel de Nederlander Casper van Uden en de Eritreeër Biniam Girmay, twee jaar geleden winnaar van Gent-Wevelgem, laten voorgaan. Hij ging snelle mannen als Lionel Taminiaux en Pascal Ackermann vooraf. Eind vorige week werkte hij de Ronde van Slovenië af. Aan het einde van de eerste rit, gewonnen door Dylan Groenewegen, sprintte hij naar plaats negen. En de tweede etappe sloot hij als elfde af.

“De rest van de Ronde van Slovenië zag ik als training, want die etappes waren bijzonder lastig”, gaat Blouwe verder. “Van start tot finish zat ik à bloc. Super was mijn gevoel niet. Hopelijk raak ik tegen de start van het Belgisch kampioenschap zondag fris. Verkennen ga ik niet doen. Sowieso ken ik de hellingen en de kasseistroken in de Vlaamse Ardennen redelijk goed.”

Het BK start in Sint-Lievens-Houtem. De streep ligt in Zottegem. In de finale worden de profs vier keer over de Lippenhove- en de Grotenbergestraat gestuurd. “Voortdurend op en af, veel smalle wegen, het wordt een lastig BK”, beseft Blouwe. (HF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier