KSV Rumbeke krijgt tweede kunstgrasveld: “via lotenlening geld ingezameld”

Martin Vanhoutte en Dirk Maesen van KSV Rumbeke. © SBR
Stefaan Bogaerts
Stefaan Bogaerts Medewerker KW

Eersteprovincialer KSV Rumbeke beschikt vanaf volgend seizoen (2024-2025) over een tweede kunstgrasterrein op het Sportpark. Maandag verdwijnen de huidige graszoden van het oefenveld, tegen 15 september moet Stadsbader klaar zijn met de werken. Het idee groeide zes jaar geleden al bij de bestuursleden Dirk Maesen en Martin Vanhoutte. Alleen moest men toen nog op zoek naar de nodige fondsen.

Bovenlokale subsidie

“Onmiddellijk na de inhuldiging van ons eerste kunstgrasveld in 2019 heb ik aan toenmalig sportschepen José Debels gevraagd om een tweede”, opent Dirk Maesen. “Het stadsbestuur ging volkomen terecht niet in op onze vraag, want toen was er nog geen dergelijk veld op De Ruiter en Club Roeselare en men wilde elke voetbalclub in de Rodenbachstad gelijk behandelen. We kregen wel de nodige tips om aan de nodige fondsen te geraken via de overheid.”

“Zo hebben we uiteindelijk een studie gemaakt met de vzw Rista voor een bovenlokale subsidie. Op die manier kon Essevee een tweede kunstgrasveld krijgen en onze buren van de tennisclub een indoorhal. Van de 27 ingediende projecten werden er 17 weerhouden waaronder ook deze voor de sportsite in Rumbeke. Ook door de uitbreiding van het huisvestingsfonds voor grote projecten in Roeselare kon er meer subsidie aangevraagd worden over een periode van tien jaar. Maar dan nog kwamen we ongeveer 160.000 euro te kort om ons tweede veld in kunstgras te realiseren. Vanuit de club werd dan maar een lotenlening uitgeschreven. Geïnteresseerden konden één of meerdere loten aanschaffen ter waarde van 500 euro per lot. Over maximum tien jaar zal iedereen zijn centen terugkrijgen met een percentage winst. We zijn niet weinig trots dat we 317 van de 320 loten konden verkopen aan ongeveer 60 personen.”

Start werken

Martin Vanhoutte wordt vanaf maandag (10/06) opnieuw de coördinator, want dan starten de werken. “Rond het kunstgrasveld zal ook een soort kooi gebouwd worden zodat het niet vrij toegankelijk is. Verder komt er onder het veld ook een goede waterbuffering. Bedoeling is dat het terrein kan ingespeeld worden in het weekend van 15 september. Tot dan zal de voorbereiding anders lopen dan in normale seizoenen. Tijdelijk wijken we zelfs uit voor trainingen naar De Ark in Oekene, maar eens het resultaat er zal zijn, zal iedereen hier tevreden rondlopen”, besluit het duo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier