Kortrijk Spurs blijft ambitieus in de Silver League: “Hyperfocus vasthoudenin match tegen Feijenoord”

Hoofdcoach Nolmans geeft nog wat laatste instructies. © SJK
Redactie KW

House of Talents Spurs is ambitieus aan de Silver League begonnen. Na een nederlaag uit tegen Den Helder werd hetzelfde team in de return na de rust klem gereden. Nu komt Feijenoord Rotterdam naar de Lange Munte. Headcoach Jeff Nolmans blikt met vertrouwen vooruit.

“Onze eerste match in de Silver League werd een spijtige nederlaag, die we vorige week toch voor een stuk hebben kunnen rechtzetten”, opent headcoach Nolmans.

“Ik was vooral blij met de manier waarop we de tweede helft hebben aangevat. De scores in het derde quarter (29-7) spraken voor zich. De zege met 82-67 was duidelijk en voor de spelers moet dat ook wel een opsteker zijn. Alleen is feestvieren niet aan de orde. De volgende match komt er al aan.”

“Volgende tegenstander Feijenoord mag dan volgens de statistieken een offensief minder sterke ploeg zijn, toch hebben ze volgens mij meer atletisch vermogen dan De Helder. We moeten er absoluut klaar voor zijn en een hyperfocus vasthouden tijdens de match. Met Gibson hebben ze trouwens een uitstekende pointguard.”

“Met de groep hebben we de situatie goed doorgesproken: evident worden de volgende wedstrijden niet. De ambitie om met de drie beste Belgische teams toch naar de play-offs te kunnen, is prioriteit. Elke match is dus superbelangrijk. De punten van de eerste ronde zijn gehalveerd, wat betekent dat elke ploeg nog kans maakt om de top te halen.”

Pritzl nog niet klaar

“Brevin Pritzl zal nu vrijdag tegen Feijenoord nog niet kunnen aantreden. Zijn op training opgelopen enkelblessure komt wel in orde, maar vraagt nog wat tijd.”

“Wat Nick Tomsick betreft, hij heeft onze club intussen verlaten en speelt nu in de Golden League bij Donar Groningen.” (scoorde in zijn eerste match meteen 7 driepunters tegen Liège, red.).

Wie vrijdag verkleed naar de match komt, krijgt een gratis drankje. Na de match is een party voorzien met als thema après-ski.

(Johan Santy)

Vrijdag 15 maart om 20.30 uur in de Lange Munte: House of Talents Kortrijk Spurs – Zeeuw&Zeeuw Feijenoord Basketball.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier