Guillaume en Olav als duo in de Ypres Rally: “Onze eigen koers rijden”

“Het wordt voor ons werken tot het laatste moment om onze Peugeot 206 honderd procent technisch klaar te krijgen”, klinkt het bij Guillaume Salomez. © Mares David
Redactie KW

Sedert enkele jaren beperken Guillaume Salomez uit Westouter en Olav Degrave uit Dranouter zich tot één wedstrijd per seizoen, meestal de Monteberg Rally. Vorig jaar verdubbelden ze hun aantal rally’s, gezien ze ook deelnamen aan de Hemicuda. Sedert oktober vorig jaar is het wel stil rond dit team, al hebben ze nu grootse plannen om ook aan de start te staan van de Ypres Rally.

“De beperking van het aantal rally’s heeft enkel maar met het beschikbare budget te maken”, reageert Guillaume Salomez. “Gezien we beiden van Dranouter afkomstig zijn, was het ergens normaal dat we altijd kozen voor de Monteberg. Net zoals Ieper was dit een wedstrijd die al van in je kindertijd bijna letterlijk voor de deur passeert. Maar een deelname in Koekelare leerde ons wel dat we veel vlotter over de klassementsproeven gingen op voor ons onbekend terrein, gezien er meer werd geluisterd naar de nota’s. In eigen streek denk je vaak heel vertrouwd te zijn met het parcours, met alle mogelijke risico’s als gevolg.”

Geen shakedown

“Ik heb zeker geen schrik om Ieper aan te snijden, en ik ben wel iemand die meteen het goede ritme beet heeft. En naar onze normen van bij de eerste proef scherpe tijden kan neerzetten. We rijden niets meer vooraf, zelfs geen enkele shakedown. Het wordt voor ons zelfs werken tot het laatste moment om onze Peugeot 206 honderd procent technisch klaar te krijgen. We focussen ons vooral op onze eigen koers, maar tussendoor is het toch wel leuk om eventjes te kijken hoe het gaat met vrienden als Kurt Vercruysse (Citroën Saxo), Christophe Bouten en Luc Pannekoecke, beiden op Peugeot 206 en Damien Strobbe (Renault Clio), waarmee we een beetje kunnen wedijveren. Al starten laatstgenoemden wel enkel op zaterdag in Divisie 2.”

“Onze doelstelling is zoals bij de meesten heelhuids de eindstreep op de Ieperse Grote Markt bereiken, en hopen dat we geen zware breuken oplopen aan de wagen. Maar we kijken wel uit om klassiekers en eventueel serieuze kuitenbijters als Watou, Mesen-Wijtschate en Kemmelberg aan te snijden”, besluit het duo uit Heuvelland. (DT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier