EK-matchen Rode Duivels op groot scherm te zien in Kubox: “Gezellig, gratis, en altijd droog”

(V.l.n.r.) Jens Vercruysse, Kobe Vanneste, Ulrich Tallieu, Steven Degrieck, Jeffrey Verleyen en Piet Comeyne. © BRU
Nico Speleers
Nico Speleers Medewerker KW

Wie straks de wedstrijden van de Rode Duivels tijdens het EK wil volgen op groot scherm, kan dat dankzij liefhebbersvoetbalploeg De Sport Vrienden Kuurne doen in zaal Kubox. Daar zullen de duels tegen tegen Slowakije op 17 juni, Roemenië op 22 juni, en Oekraïne op 24 juni te zien zijn. En als de nationale ploeg doorstoot, zullen ook alle volgende matchen er worden vertoond op groot scherm.

Liefhebbersvoetbalploeg De Sport Vrienden Kuurne is niet aan haar proefstuk toe als het gaat om het vertonen van de wedstrijden van de Rode Duivels tijdens toernooien. De eerste keer dat ze de nationale ploeg op groot scherm brachten, dateert alweer van 2008. De ervaring die de vereniging gedurende al die jaren heeft opgebouwd, zal ze ook nu opnieuw gebruiken om alles vlot te laten verlopen.

Dit jaar opteerden De Sport Vrienden Kuurne voor zaal Kubox om de wedstrijden op groot scherm te laten zien.

“Als Kuurnse vereniging zijn we heel trots dat we dit na al die jaren kunnen blijven organiseren”, vertelt Jens Vercruysse van het organiserende comité. “Het lijkt ons heel belangrijk dat Kuurnse supporters van onze Rode Duivels die ertegen opzien om de wedstrijden van onze voetbalhelden helemaal alleen te moeten bekijken, een alternatief hebben in Kuurne.”

“Om dat te kunnen aanbieden heeft De Sport Vrienden Kuurne fors geïnvesteerd in een led-wall, zodat we een haarscherpe beeldkwaliteit kunnen garanderen. Om het Kuurnse gevoel te behouden, promoten en schenken we ook graag het lokale bier Ezel tijdens de wedstrijden. Voor de jongste supporters van onze Rode Duivels voorzien we een kids zone, zodat ook zij de wedstrijd perfect kunnen volgen en de ouders in alle gezelligheid rustig kunnen genieten van de wedstrijd.”

“Twee andere grote voordelen zijn enerzijds dat de toegang volledig gratis is en anderzijds dat we niet weerafhankelijk zijn, aangezien alles binnen in zaal Kubox plaatsvindt.”

400 plaatsen

Voor de wedstrijden van de Rode Duivels kunnen De Sport Vrienden Kuurne in zaal Kubox plaats bieden aan 400 supporters. De deuren van zaal Kubox gaan een uur voor de aanvang van de wedstrijd open. Als de nationale voetbalploeg zich kwalificeert voor de volgende ronde, wordt ook die match op groot scherm vertoond. En wie weet, misschien zelfs helemaal tot in de finale…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier