De Panne erkend als Sportbedrijf

Team Sport en de schepenen van De Panne zijn blij met de erkenning. (foto MVO)
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Het lokaal bestuur van De Panne kreeg de erkenning Sportbedrijf 2024-2025 om zijn inzet voor de gezondheid van alle werknemers door het stimuleren van sport en beweging.

Organisaties die hun medewerkers stimuleren om actief te zijn, kunnen het label Sportbedrijf verdienen. Dit label toont aan dat de organisatie zich inzet voor gezondheid, sport en beweging, en het wordt toegekend door Sport Vlaanderen. Het doel is om werknemers fitter, gezonder en productiever te maken. Het lokaal bestuur De Panne kan zich volledig vinden in deze denkwijze en heeft daarom de nodige stappen gezet om Sportbedrijf te worden. Er werden diverse initiatieven genomen om sport- en beweegactiviteiten op de werkvloer te stimuleren tot het promoten van een gezonde levensstijl.

Sport@Work

Het lokaal bestuur De Panne biedt tal van mogelijkheden voor Sport@Work. Yogasessies over de middag, een interne padelcompetitie, of deelname als team De Panne aan enkele lokale sportieve events zijn daar maar enkele voorbeelden van. Verder ondersteunt het lokaal bestuur ook de medewerkers die in hun vrije tijd als team De Panne gaan wandelen, lopen, fietsen… Een fietslease en fietsvergoeding moet aansporen om de auto wat vaker thuis te laten staan.

Burgemeester Bram Degrieck: “Tijdens deze legislatuur hebben we veel in onze organisatie geïnvesteerd, onder impuls van de algemeen directeur. Goede medewerkers vinden, binden en boeien is een van onze belangrijkste beleidsdoelstellingen. Op deze erkenning als Sportbedrijf mogen we trots zijn: nog niet al te veel lokale besturen kunnen zulkee awards in de vitrinekast steken. Opnieuw een mooie verwezenlijking!”

Betrokkenheid

HR-manager Gregory Brunin: “Met een klein projectteam hebben we initiatieven ontwikkeld om sporten op de werkvloer te stimuleren, zodat collega’s ook na het werk samen kunnen sporten. Het doel: een gezonde geest in een gezond lichaam bevorderen en collega’s over teams heen met elkaar verbinden. We bieden een vast aanbod activiteiten zoals padel, manillen en loopgroepjes, maar ook nieuwe initiatieven zoals yoga tijdens de middagpauze of kliminitiaties. Vele initiatieven worden ook getrokken door medewerkers, wat zorgt voor een grotere betrokkenheid. De positieve reacties stromen binnen, en we hopen dat dit enthousiasme aanstekelijk werkt voor nog meer medewerkers.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier