Zusjes Devliegher loodsen Deerlijk Kortrijk Spurs voorbij Charleroi

Eva en Sien Devliegher waren samen goed voor 42 punten. © ELD
Redactie KW

In een goed gevulde Gaverhal trok Deerlijk Kortrijk Spurs in zijn eerste thuiswedstrijd aan het langste eind tegen Spirou Ladies Charleroi. Het werd 73-58.

Deerlijk – zonder Kapenga en Gaspar – begon aarzelend aan de partij. Maar ook Charleroi met Sofie Hendrickx vond maar moeilijk de weg naar de ring. 13-13 na tien minuten. Eva Devliegher opende de tweede periode met een bom. Onder impuls van Eva en haar zus Sien, samen goed voor 25 van de 34 punten in de eerste helft, werd een kloofje uitgebouwd van 9 punten halfweg: 34-25.

Evi Heyse zette de toon meteen na de koffie en bracht de stand op 42-30. Spirou bleek echter een taaie klant en kwam via Hendrickx en Brichacova terug tot 46-42. Een bom van Sien Devliegher deed de thuisploeg echter terug ademen.

In de slotperiode nam Lisa Foucart de rol over met vier driepunters. Emma Van Thuyne en Eva Devliegher deden daar nog eentje bij waardoor de voorsprong aandikte tot 15 punten. Eindstand 73-58. Door deze winst blijft Deerlijk Kortrijk Spurs meedraaien vooraan het klassement.

Woensdag trekt de ploeg van Benny Mertens naar Luik om er de Liège Panthers partij te geven in het teken van de Belgische beker. De volgende competitiewedstrijd staat op 13 oktober geprogrammeerd in de Gaverhal tegen Antwerp Giants.

Quarterstanden: 13-13/34-25/49-44/73-58

Speelden: S. Devliegher 23, Leire, Degels 4, Heyse 8, Capoen, E. Devliegher 19, Duhamel, Van Thuyne 5, Foucart 14.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier