Wytewa heren One wil doorstoten tot bekerfinale

Mathieu Vanfleteren. © Archief RV
Redactie KW

De heren van Wytewa Roeselare nemen het vrijdag op tegen Basket SKT Ieper Three in de kwartfinale van de Beker van West-Vlaanderen. De eersteprovincialer verwacht een moeilijke wedstrijd, maar wil tot in de finale geraken.

“We spelen tegen een ploeg die waarschijnlijk anders voor de dag zal komen dan in de competitie. Ze kunnen rekenen op enkele spelers die normaal meespelen bij de A en/of B ploeg van Ieper”, opent de 26-jarige guard Mathieu Vanfleteren uit Zwevegem. “Zo speelden onder andere Joris Vanhaverbeke en Daan Pieters niet mee tegen ons in de competitie. Daar wonnen we na een sterk vierde quarter, maar hadden we toch een moeilijke wedstrijd. Ze maakten het leider Izegem ook vorig weekend al moeilijk. Ik verwacht dat het dus een close game wordt. De bekercompetitie is ook altijd een ander gegeven. De laatste jaren gingen we er meestal nogal snel uit. Vaak ontbreken bij ons enkele spelers omdat er al andere zaken gepland staan in die vrije weekends. Nu zijn we ondertussen wel al in de kwartfinale geraakt en is het doel ook om de finale te halen. Ik denk dat het een fifty-fifty-match wordt. We spelen ook op verplaatsing, wat het er zeker niet makkelijker op maakt. De zege in de competitie geeft wel vertrouwen dat we het ook daar tot een goed einde kunnen brengen. Ieper is een jonge ploeg en we moeten proberen onze ervaring te gebruiken in dit soort wedstrijden. In een eventuele halve finale treffen we dan Brugge B of Koksijde, wat dus opnieuw een haalbare kaart moet zijn.”

Revanche

Ook in de competitie doet Wytewa het goed. “Ik denk dat we goed op weg zijn om ons vooropgesteld doel, top 5, te behalen. Na de mindere start zijn we nu wel op niveau en volgen de resultaten ook logischerwijs. Het ontbrak ons nog aan een zege tegen een van de topploegen, maar met de zege tegen Zwevezele vorig weekend hebben we deze nu ook te pakken. Het is nu zaak om verder te gaan op dat elan. We spelen nog thuis tegen de ploegen waar we in de heenronde van verloren en we zouden daar dus graag revanche voor nemen.” (RV)

Vrijdag 9 februari om 21 uur: Basket SKT Ieper Three – Wytewa Roeselare One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier