Wesley Mahieu en VK Iebac Ieper One mikken weer op top vijf

Wesley Mahieu traint ook nog een jeugdploeg. © EF
Anton Peene Reporter

Ook bij VK Iebac Ieper stomen ze zich volop klaar voor de competitiestart. De eerste ploeg doet opnieuw een gooi naar de top vijf in de tweede provinciale.

Wesley Mahieu kijkt al tevreden terug op de voorbije weken. “Alles gaat goed en er waren de voorbije weken steeds tien tot twaalf spelers op training”, vertelt hij. “We mogen spreken van een vlekkeloze voorbereiding voorlopig. Dat was vorig jaar wel anders met al die blessures. Begin augustus begonnen we met trainen onder de nieuwe coach Johan Noppe. De klik was er van het eerste moment. Je merkt dat hij over veel ervaring beschikt. We zijn constant bezig en ik heb er een positief gevoel bij.”

VK Iebac Ieper One speelde al enkele oefenmatchen. “Twee keer tegen Koksijde en een keer tegen Wielsbeke. Deze week volgde nog de jaarlijkse afspraak tegen het stevige Wikings Kortrijk, tegen voormalig Iebac-trainer Franky Deprez. Zaterdag trekken we naar eersteprovincialer Izegem B. Opnieuw een uitstekende waardemeter in aanloop naar de seizoensopener. Dat is tegen Oostkamp C en meteen een stevige opponent. Vorig seizoen kon je op voorhand de nummers één en twee invullen: Avanti Brugge en Tielt. Als je me het nu vraagt, dan kan ik het echt niet zeggen. Er zijn heel veel ploegen aan elkaar gewaagd. Als ik een ploeg moet noemen, dan zeg ik Knokke-Heist. Zonder blessureleed kunnen wij zeker bovenin meedoen.”

Eind september komt Gullegem al op bezoek, de club onder leiding van Francis Montefesta. “Het wordt een fijn weerzien, net op de dag dat de club z’n jaarlijkse barbecue organiseert”, aldus Wesley, die eind vorig seizoen zijn 300ste wedstrijd speelde. “Intussen ben ik in de top tien gekomen van de club. De recordhouder is Wim Dervaux. Om hem bij te benen moet ik nog zes à zeven jaar doorgaan. Ik bekijk het jaar per jaar. Het lichaam moet mee willen. Nu sukkel ik met een hernia in mijn rug. Dankzij enkele sessies bij de kinesist en rugschool is het voorlopig wel nog doenbaar”, zegt de 31-jarige Ieperling, die ook weer een jeugdploeg onder zijn hoede heeft. “Ik ben doorgeschoven met mijn ploeg van vorig jaar. Dit jaar train ik de U16A. Vorig jaar speelden we de bekerfinale, nu zijn ze weer allemaal eerstejaars. Dit huzarenstukje herhalen, wordt dus niet evident. Ik zal er weer het maximale proberen uithalen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier