“We weten dat we kunnen winnen tegen Spurs”: Jitte Baelen met Laarne naar Kortrijk

Jitte Baelen: “We willen het reguliere seizoen in schoonheid afsluiten.” © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie neemt KBBC Sparta Laarne, de ploeg van Jitte Baelen, het op tegen House Of Talents Kortrijk Spurs.

De Wervikse Jitte Baelen maakte in het tussenseizoen de overstap van House Of Talents Kortrijk Spurs naar KBBC Sparta Laarne. Onder coach Tom Poppe liet de aalvlugge guard zich meermaals opmerken. Ze groeide uit tot een onmisbare schakel met haar inzet en dynamiek. “Ik heb er alvast een leuk jaar opzitten”, vertelt Jitte, die ook voor de U19 van LDP Donza uitkomt. “Ik ben hier heel goed opgevangen geweest. Met de ploeg hadden we niet altijd evenveel geluk waardoor we hoger in het klassement konden staan.”

“Zaterdag willen we tegen Kortrijk het reguliere seizoen alvast in schoonheid afsluiten. In de heenronde zijn we met 67-79 gaan winnen in de Lange Munte. Het zal er vooral op aan komen de zusjes Bell het shotten te beletten. Ook hun nieuwste aanwinst Lea Debeljak is telkens goed voor heel wat punten.”

“Na de competitie staan de trainingen met de Nationale U20 Young Cats gepland. Daarna volgt een trainingskamp in Willebroek gevolgd door een tornooi in Athene op 10 juni. Dit alles is ter voorbereiding van het EK in Sofia dat op 6 juli begint.”

Begonnen bij Wervik

“Ik begon met basketbal bij Wervik om vervolgens op 12-jarige leeftijd naar Wevelgem te trekken. Op mijn 15de maakte ik de overstap naar Kortrijk waar ik tot eind vorig seizoen zou blijven. Daar beleefde ik mooie momenten. Jammer genoeg gooide corona roet in het eten toen we ons plaatsten voor de finale van de Beker van Vlaanderen bij de U16 ten nadele van ION Basket Waregem.”

Zaterdag 30 maart om 20.30 uur, gemeentelijke sporthal Laarne: KBBC Sparta Laarne- House Of Talents Kortrijk Spurs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier