Spurs ontvangt zondag de hekkensluiter

Spurs-coach Bruce Minne tekende voor twee seizoenen bij. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Zondagnamiddag ontvangt House Of Talents Kortrijk Spurs hekkensluiter Basketball Brunehaut. Met nog vier wedstrijden te gaan is een topvijfplaats niet uitgesloten.

Vorig weekend moest de ploeg van coach Bruce Minne maar nipt de duimen leggen tegen profteam Namur Capitale na een knappe prestatie. “We waren goed, maar net niet goed genoeg”, analyseert de Knokkenaar. “De derde periode deed ons de das om met maar liefst 29 punten tegen. Defensief waren we niet bij de les. Ex-Spursspeelster Klaudia Perisa ontbond haar duivels met 28 punten. We kwamen nog flink opzetten, maar ons eindshot kwam te laat (74-78). We speelden een heel verdienstelijke partij.”

“We bekijken het nu match per match, te beginnen met Brunehaut. Het is een ploeg die er blijft voor gaan met rommelbasket. Onze start zal heel belangrijk zijn. We mogen hen zeker geen vertrouwen geven. De partij moeten we geconcentreerd aanvatten en dan is winst mogelijk.”

Diep gezeten

“Na de wedstrijd in de heenronde tegen Castors Braine, waarin we Lisa Foucart verloren met een zware knieblessure, zaten we diep”, vervolgt coach Minne. “Het vertrouwen was weg, iets wat niet zomaar terug komt natuurlijk. Hard werken en blijven verbeteren en aanpassingen doen, was de enige optie. De klik kwam er na de thuiswedstrijd tegen Kangoeroes Mechelen. Daarna volgden nog zeges tegen onder andere Waregem en de stunt in Boom. Ook de manier waarop stemt me gelukkig. Na Brunehaut volgen nog Waregem, Luik en Laarne. Halen we 3 op 4, dan kunnen we nog over Charleroi springen en ontlopen we Braine en Mechelen in de eerste ronde. Halen we 4 op 4, dan is de vijfde plaats nog mogelijk.”

“Ik kan enkel tevreden zijn met de progressie dat we maken. Met Lisa erbij had dit misschien nog sneller gekund. Ook het vertrouwen in de club is groot. Ik tekende eerder al voor twee seizoenen bij. Vanda Kristlova blijft ook aan boord, net als de vijf Belgen, Lisa Foucart, Cylia Ducoulombier, Emma Van Thuyne en Sarah en Emma Bell. Hier kunnen we verder op bouwen, samen met nog enkele goeie transfers.”

Zondag 3 maart om 14 uur, sportcampus Lange Munte: House Of Talents Kortrijk Spurs – Basketball Brunehaut.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier