Spaanse basketvrouwen geen onbekenden voor Elise Ramette

Elise Ramette had een groot aandeel in de overwinning van de Belgian Cats tegen Japan. © BELGA

“Ik speel liever tegen Spanje dan tegen Frankrijk, omdat ik de speelsters beter ken.” Dat heeft Belgian Cat Elise Ramette, die al twee seizoenen actief is in de Spaanse competitie, dinsdag verklaard aan de vooravond van de kwartfinale tegen Spanje.

De Belgian Cats versloegen zondag Japan op de laatste dag van de groepsfase, maar Frankrijk verloor van Australië. Daardoor kreeg de eindrangschikking een nieuwe vorm. “We hadden verwacht Les Bleues te ontmoeten, maar dit resultaat bewijst nog maar eens dat alles onzeker is op de Olympische Spelen”, aldus Ramette.

“Spanje is een heel fysiek team. Het gevaar kan overal vandaan komen, maar ik heb vertrouwen in onze verdedging”, gaat Ramette, die Cadi La Seu volgend seizoen verlaat voor Badalona, verder. “Ik heb ook een paar tips geven aan een aantal speelsters.”

De 25-jarige Ramette, die na het forfait van Julie Allemand meer verantwoordelijkheid als point-guard kreeg, speelde tegen Japan naar eigen zeggen “de beste wedstrijd van haar carrière”. “Het was fantastisch, vooral dankzij het publiek. Ik hoop dat er nog veel Belgische fans zijn in Parijs. In de eerste paar minuten na de wedstrijd konden we het echt niet geloven”, klinkt het. Ramette bekende verder nog dat ze haar controle over haar snelheid nog wil verbeteren. “Ik ben snel, maar soms een beetje te snel”, grapte ze.

De Belgian Cat is verder ook tevreden dat ze nu in het olympisch dorp in Parijs verblijft, na hun groepswedstrijden in Rijsel. “Na weken in Kortrijk is het fantastisch om hier te zijn en andere atleten uit andere sporten en andere landen te ontmoeten. De sfeer is ongelofelijk, er is zoveel te zien en te doen.”