Snelheid en teamwork worden sleutel tegen Spanje volgens Kyara Linskens

© BELGA

Belgian Cat Kyara Linskens sprak dinsdag met ingezwachtelde rechterknie de pers toe in het olympisch dorp in Parijs. “Ik heb een beetje pijn en ik neem pijnstillers, zoals gewoonlijk”, stelde ze gerust. Ze benadrukte zich de komende wedstrijden volledig te kunnen inzetten voor de Belgian Cats.

Net als Elise Ramette had Linskens verwacht in de kwartfinale te spelen tegen Frankrijk, maar door de nederlaag van Les Bleues tegen Australië zondag wordt Spanje de tegenstander. “Ik ontloop Frankrijk liever voor hun thuispubliek, vooral omdat ze sinds vorig jaar beter geworden zijn en ik denk dat ze medaillekandidaten zijn. Maar Spanje mag ook niet onderschat worden.”

De winst tegen Spanje in de EK-finale vorig jaar, heeft voor Linskens, die als center speelt, geen betekenis. “Dat was een jaar geleden en in de sport kan er vanalles gebeuren in een wedstrijd. De match belooft heel fysiek te worden. We zullen snel moeten spelen in de transitie en de bal goed laten rondgaan.”

Linskens scoorde in drie wedstrijden op de Olympische Spelen 26 punten. “Ik kan nog verbeteren, vooral aanvallend”, aldus de Belgian Cat. Ze is ook tevreden “eindelijk” in Parijs te zijn na een verblijf in Kortrijk voor de groepsfase in Rijsel. “Ik voel nu echt de olympische sfeer.”