Eindelijk kon Sijsele One een close game winnen, nadat het in de competitie in de top division drie keer onderuit ging in de laatste seconden. Ook nu bleef het tot halverwege het slotquarter spannend, maar dan besliste Vandewalle (14 punten in het vierde quarter) de zaak. Coach Kris De Pauw had vooraf aangekondigd dat enkele andere spelers hun kans zouden krijgen. De Baene (20'), Buelens en Buysse (ruim 5') mochten dus opdraven tegen amper zeven tegenspelers, bij wie Justin Vanbecelaere de volle 40' op het terrein stond. Het reboundoverwicht (55-32) gaf verder de doorslag.

Sijsele One: DE POURCQ, VANDEWALLE 18, DE COESSEMAEKER 9, VERBORGT 19, ONGENAET 12, Palinckx 9, Vervaele 6, De Baene, Buysse, Buelens, Hofmans.

Gistel/Oostende One: ARIJS 21, DEBROCK 15, VANBECELAERE 18, DEWULF 2, AHOY 4, Berquin, Accou 8.

Racing Brugge One kon de stunt die ze in de vorige ronde tegen Waregem realiseerden niet herhalen. Tegen de gedoodverfde titelfavoriet uit derde nationale vochten de mannen van coach Gunther De pauw na 32-24 stevig terug om de rust in te gaan met 37-40. Daarna gooiden de Gentenaars alles dicht (22-9 in het derde quarter) en zat het bekeravontuur van de Bears erop. Toch blikte de Brugse coach meteen na affluiten tevreden terug: "We hebben veel bijgeleerd, konden volop roteren en de jongens die vertrouwen misten, tankten dat vandaag volop bij. Bovendien keren we terug zonder gekwetsten en blijven we de focus op de competitie (2de landelijke, red.) houden, waarin Racing aan de leiding gaat."

DESOETE 1, GELDHOF T. 13, VLAMYNCK 8, VANDAELE 2, MAELEGHEER 11, Janssen, Verschuere 2, Denoyel 2, Geldhof W. 11, Viaene 6.

(MD)

Eindelijk kon Sijsele One een close game winnen, nadat het in de competitie in de top division drie keer onderuit ging in de laatste seconden. Ook nu bleef het tot halverwege het slotquarter spannend, maar dan besliste Vandewalle (14 punten in het vierde quarter) de zaak. Coach Kris De Pauw had vooraf aangekondigd dat enkele andere spelers hun kans zouden krijgen. De Baene (20'), Buelens en Buysse (ruim 5') mochten dus opdraven tegen amper zeven tegenspelers, bij wie Justin Vanbecelaere de volle 40' op het terrein stond. Het reboundoverwicht (55-32) gaf verder de doorslag.Racing Brugge One kon de stunt die ze in de vorige ronde tegen Waregem realiseerden niet herhalen. Tegen de gedoodverfde titelfavoriet uit derde nationale vochten de mannen van coach Gunther De pauw na 32-24 stevig terug om de rust in te gaan met 37-40. Daarna gooiden de Gentenaars alles dicht (22-9 in het derde quarter) en zat het bekeravontuur van de Bears erop. Toch blikte de Brugse coach meteen na affluiten tevreden terug: "We hebben veel bijgeleerd, konden volop roteren en de jongens die vertrouwen misten, tankten dat vandaag volop bij. Bovendien keren we terug zonder gekwetsten en blijven we de focus op de competitie (2de landelijke, red.) houden, waarin Racing aan de leiding gaat."(MD)