Serena-Lynn Geldof vindt nieuwe club in Spanje

Geldof maakt de overstap van Zaragoza, waar ze de afgelopen twee seizoenen aan de slag was. Ze is ook Belgian Cat. © BELGA

Belgian Cat Serena-Lynn Geldof uit Westkerke zal volgend seizoen in actie komen voor de Spaanse basketbalploeg Joventut Badalona. De Catalaanse club bevestigde dat 27-jarige West-Vlaamse haar handtekening heeft gezet onder een contract tot juni 2025.

Geldof maakt de overstap van Zaragoza, waar ze de afgelopen twee seizoenen aan de slag was. Met de club uit Aragon veroverde de Belgische in 2023 de Spaanse beker. Dit seizoen werd Zaragoza derde in de Spaanse basketbalcompetitie, waardoor het zich plaatste voor de play-offs.

Daarin haalde het de halve finales, waarin het verloor van latere winnaar Valencia. Ook in de finale van diezelfde Spaanse beker was Valencia de boosdoener. In de EuroLeague verloor Zaragoza in de kwartfinales van het Turkse CBK Mersin.

Geldof kwam in een eerder stadium van haar carrière uit voor Miami Hurricanes (2016-2018), Namen (2018-2020) en de Spaanse clubs Cadi La Seu (2021) en Campus Promete (2022).

De center maakte al eerder deel uit van de Belgische nationale ploeg, die vorig jaar Europees kampioen werd, en werd door bondscoach Rachid Meziane ook geselecteerd voor de Olympische Spelen in Parijs van komende zomer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier