Seppe Dezutter is voorbeeld van clubliefde bij Zwevezele

Seppe Dezutter komt al sinds 2003 uit voor Zwevezele. © MD
Redactie KW

Je komt het nauwelijks nog tegen in de moderne ploegsport: een speler die zijn hele carrière bij één club speelt. Seppe Dezutter is de uitzondering op de regel.

Sinds 2003 speelt hij basketbal in Zwevezele, samen met onder andere Ward Vermeersch (30) en Nicolas Vandeputte (29), die ook vanaf de jeugd de groen-witte kleuren verdedigen.

Familie

Laatstgenoemde verliet Zwevezele welgeteld één keer voor amper één jaar, maar keerde daarna terug naar het ‘Huis van Vertrouwen’. Toch verkoos hij om Seppe en Ward in de kijker te zetten, omdat zij “nog veel meer betrokken zijn bij de clubwerking”.

Seppe Dezutter verduidelijkt: “Mijn broer, vader en moeder hebben allemaal een functie bij de wedstrijden, hetzij aan de tafel, hetzij aan de inkom. Met Ward en Nicolas speel ik al van bij de jeugd samen, maar ook anderen, waaronder Ruben Casteleyn, spelen al jaren bij Zwevezele.”

Meegegroeid

Hij tackelt ook meteen de nieuwsgierigheid over zoveel clubliefde: “Je groeit eigenlijk mee met de ploeg, van bij de eerste stappen bij de seniors in vierde provinciale tot in eerste provinciale, waar we nu spelen. Zelf zag ik nooit een reden om van club te veranderen en ik hengelde nooit naar zo’n aanbod. Ondertussen noemen de anderen me een van de sterkhouders en de coach geeft me het vertrouwen van de starting five. Door die staat van dienst krijg je natuurlijk ook ietwat gezag en word je als het ware de lijm van de ploeg. Ook coach Joeri Bourdeaux ken ik al jaren en we schieten zowel op als naast het veld goed met mekaar op, als het kan lachend, als het moet ernstig.”

Topper

Zwevezele is overigens opnieuw ambitieus aan de competitie begonnen: “We rekenen onszelf bij de titelkandidaten, want we achten ons versterkt tegenover vorig seizoen en we willen met Zwevezele naar tweede landelijke doorstoten. Eerstvolgende doel is de scalp van SKT Ieper Three, die net als wij nog maar één keer verloren.”

Zaterdag 5 oktober om 20 uur: Zwevezele One – SKT Ieper Three.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier