Robin Robaeys stopt met basket

Robin Robaeys. (foto RV)
Redactie KW

Na 27 jaar neemt Robin Robaeys (33) afscheid van het basketbal. Een moeilijke beslissing voor de forward van Wytewa, maar wegens te veel last aan de rug was het de verstandigste beslissing om te nemen. Robin blijft wel actief als trainer en scheidsrechter.

“Mijn lichaam gaf aan dat het tijd was om te stoppen. Sinds vorig seizoen heb ik te kampen met pijn aan de rug”, opent forward Robin Robaeys (33) uit Oostnieuwkerke die van 1997 tot 2016 bij Rapid Langemark speelde en van 2016 tot 2024 bij Wytewa Roeselare. “Ik had gehoopt dat ik hiervoor een oplossing kon vinden, maar spijtig genoeg heb ik nog steeds last van mijn rug. Na een volledig seizoen te spelen met pijnstillers was dit voor mij onhoudbaar om zo verder te doen.”

“Een moeilijke beslissing om te nemen. Ik basket nog heel graag en voel dat ik nog steeds een meerwaarde kan zijn voor de ploeg. Het is zeker niet eenvoudig om na 27 jaar basketbal de beslissing te nemen om te stoppen.”

Hoogtepunten

In 2006 mocht Robin op zijn 16de verjaardag voor het eerst op de bank zitten bij de eerste ploeg van Langemark. “De zaal zat bomvol. We speelden Blankenberge van het kastje naar de muur en op het einde van de wedstrijd kreeg ik mijn eerste minuten bij de fanions. Het werd een fantastische avond waar ik met veel plezier op terugkijk.”

“Dan ons topseizoen 2014-2015 met Langemark. Net geen kampioen in tweede landelijke. Tegen Denderleeuw kregen we een volle zaal stil en speelde ik één van mijn beste wedstrijden voor Langemark.”

“In het seizoen 2017-2018 trad ik met Wytewa aan in eerste provinciale. Voor het eerst speelden Dieter Vlamynck en ik samen en dat klikte vanaf de eerste seconde. De ploeg speelde dat seizoen ongelofelijk goed basket, eindigde tweede en haalde zelfs een gemiddelde score van 80 punten. Dat seizoen was echt genieten.”

“Ik zal nog vaak te zien zijn in de zaal als scheidsrechter, trainer of supporter. Van kleins af breng ik heel wat tijd door in een basketzaal, dat zal de komende jaren zeker niet veranderen”, besluit Robin. (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier