Pendelen tussen COREtec Dôme en Koninklijke Stallingen: fandag Filou op twee locaties

Sam Van Rossom voelt zich prima in het shirt van Oostende. © BCO
Peter Rossel
Peter Rossel Medewerker KW

Op zaterdag 2 september organiseert Filou Oostende zijn jaarlijkse fandag op twee locaties: de COREtec Dôme en de Koninklijke Stallingen. Er is een permanente busverbinding tussen deze twee zalen.

Na zijn stage in het Kroatische Zadar speelde Filou Oostende al drie oefenmatchen. Telkens wonnen de rood-gelen: 68-75 tegen Spirou Charleroi, 69-78 op bezoek bij Avanti Brugge en 73-55 tegen de Franse vicelandskampioen Metropolitans 92. Drievoudig NBA-kampioen Patrick McCaw is er nog niet bij want hij mocht ons land niet binnen omdat de dienst vreemdelingenzaken zijn internationale reispas niet aanvaardde.

Orange Lions Academy

In de Koninklijke Stallingen zijn er zaterdag oefenmatchen van de jeugdploegen, in de COREtec Dôme kan je andere oefenwedstrijden bijwonen en is er animatie. Het programma van de COREtec Basketball Academy op deze fandag klinkt veelbelovend. Om 11 uur basket de U16-ploeg tegen het Noord-Franse Gravelines. Om 15.30 uur treedt het U18-team aan tegen het Nederlandse ZZ Leiden. Om 17.30 uur speelt de U21 tegen de Orange Lions Academy, de beste jeugdtalenten van Nederland dus. Deze drie wedstrijden hebben in de COREtec Dôme plaats.

“Een wedstrijd tegen het Schotse Caledonia Gladiators rondt de fandag af”

Bezoekers aan Filous fandag kunnen ook genieten van onder meer matchen op een outdoor 3×3 court, stadiontour in de COREtec Dôme (met aandacht voor de kleedkamers en de fitnessruimte), een barbecue, ploegvoorstellingen, een handtekeningensessie en kindergrime.

Om 20.30 uur rondt een wedstrijd tussen Filou Oostende en het Schotse Caledonia Gladiators de fandag in de COREtec Dôme af. Deze ploeg speelt eind september een voorrondewedstrijd tegen het Zwitserse Fribourg met als inzet een ticket voor de kwalificatierondes van de Champions League. In het Verenigd Koninkrijk eindigden ze vijfde, maar ze wonnen wel het bekertornooi BBL Trophy na finalewinst tegen Cheshire Phoenix.

Cheerleaders

Wie de eerste auditie voor nieuwe cheerleaders miste, kan zich nog melden voor een tweede auditie op vrijdag 8 september. Inschrijven kan via het e-mailadres cheerleadersbco@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier