Papa Meesseman volgde kwartfinale tussen Ieperse fans: “Al beetje dromen van een medaille”

Papa Gil Meesseman is in de wolken met de overwinning van de Belgian Cats. © CMW/Belga
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Hoewel de Belgian Cats tegen de Spanjaarden heel de match op voorsprong stonden, was de ontlading bij de Ieperse supporters heel groot op het einde van de wedstrijd. Niet in het minst was dat het geval bij Gil, de papa van Emma Meesseman. “We kunnen beginnen dromen van een medaille, maar laat ons eerst een beetje genieten van deze overwinning.”

Na een oproep van de mama’s Meesseman en Ramette hingen heel wat Ieperlingen de Belgische tricolore aan hun raam of deur. Veel fans van de Cats wilden mee naar Parijs om hun helden aan te moedigen, maar het bleek niet altijd eenvoudig om kaarten te bekomen. Sonja Tankrey, de moeder van Emma Meesseman volgde de kwartfinale wél in Parijs. Haar vader Gil Meesseman volgt het vanop het thuisfront. Hij was woensdag ook aanwezig in de kantine van het zwembad.

“Het is een pak van mijn hart dat ze hebben gewonnen”, zegt de kinesist na afloop van de wedstrijd met een flinke zucht. “Spanje is immers niet de eerste de beste ploeg. We verloren al verschillende keren tegen de Spanjaarden, maar nu namen we op een sportieve manier revanche. De tegenstander miste veel doelpogingen, maar dat komt omdat wij heel goed verdedigden.”

Fenomenale match

“Het is fijn dat de Ieperlingen nu zo supporteren voor onze Cats. Onze vrouwen gaan al een hele tijd mee, maar vaak geraakten ze niet ver in een tornooi. De reden daarvoor is dat we kwaliteit misten in de breedte. Ik mag wel zeggen dat het mede dankzij Emma is dat we staan waar we nu staan. Ze is al lang drager van het team. We kunnen al een beetje dromen van een medaille, maar laten we eerst een beetje genieten van deze overwinning.”