Oostkamp Three speelt ook in tweede provinciale met jongeren

Coach Philippe Devisscher van Oostkamp Three. © MD
Redactie KW

Het was eerder verrassend dat Oostkamp Three vorig seizoen de titel pakte in derde provinciale. De euforie is ondertussen verdwenen, het tevreden gevoel blijft over. Voor coach Philippe Devisscher staat de nieuwe uitdaging al klaar: een groepje jongeren klaarstomen voor basketbal bij de mannen.

Er is meer nodig dan een onverwachte titel om Philippe Devisscher uit zijn lood te slaan of te laten zweven: “We blijven trouw aan ons concept om in die Three-ploeg jonge gasten te integreren en klaar te stomen voor de herencompetities. Dat dat vorig seizoen goed lukte, bewijst het feit dat meerderen doorschoven naar de Two-ploeg, die in eerste provinciale speelt.”

Uitdaging

Het wordt dus min of meer herbeginnen voor de Three-coach. “Tja, we weten dat dit onze jaarlijkse uitdaging is. In de groep zitten negen seniors, waarvan de twee broers Daveloose geblesseerd zijn. We vullen die aan met acht spelers uit de U21, die voor de wedstrijden afwisselend hun kans krijgen. Evident wordt dat niet, want het is gedeeltelijk opnieuw beginnen. Bovendien spelen we dit seizoen een reeks hoger en kon ik tot nu toe nog geen enkele keer met dezelfde spelers trainen. Sommigen hadden herexamens, deden een vakantiejob of waren nog op reis. Dat is de dualiteit van de eer en de frustratie; enerzijds ben ik er trots op dat ik spelers aan het hogere echelon kan afleveren, anderzijds had ik graag met de groep van vorig jaar verder gewerkt.”

Realistisch

Het hoeft daarom niet noodzakelijk een moeilijk jaar te worden voor Oostkamp Three. “Het zal zoeken worden wie mee kan draaien op dit niveau. We ambiëren geen plaats in de top vijf, maar willen evenzeer de laatste vier vermijden. Voor de goede gang van zaken pakken we het komende weekend tegen Zedelgem best de volle buit. Dat is niet alleen een derby, het zou ook enige gemoedsrust geven met het oog op het klassement”, aldus Philippe Devisscher. (MD)

Zondag 29 september om 11 uur: Oostkamp Three – Zedelgem One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier