Oostkamp One bereidt seizoen voor met ups en downs: “Play-offs spelen is opnieuw de ambitie”

Laurent Lhote is de nieuwe coach van KBBC Oostkamp One. © MD
Redactie KW

KBBC Oostkamp One heeft een fantastisch seizoen achter de rug. Afscheidnemend coach Gerrit Major leidde de ploeg naar de finale van de play-offs, waarin het maar nipt de duimen moest leggen voor Avanti Brugge. Even goed doen wordt dit jaar haast onmogelijk, maar Laurent Lhote, die de nieuwe coach van de Merels is, gaat de uitdaging aan.

Velen noemen het geen cadeau om als coach op dit niveau te starten, maar de man zelf klinkt vol vertrouwen: “Oostende speelde 13 keer kampioen en moet er ook mee leven dat ze andermaal een favorietenrol krijgen toegeschoven. Waarom zouden wij dan twijfelen? In de top-4 eindigen moet mogelijk zijn en de play-offs spelen is opnieuw de ambitie. Maar het is geen drama als we dat niet halen. Ik denk echter dat we terdege gewapend zijn.”

De ploeg is echter ongetwijfeld verzwakt, omdat Joeri Vermoesen naar Avanti Brugge trok, waar hij zijn tweelingbroer Joren terugvindt. Ook Gil Dieltiens verliet in extremis het team en koos eveneens voor het ambitieuze Avanti. “Anderzijds komen enkele jonge gasten die bij BCO in de leer zijn ons versterken. Tim Waerniers, enkele weken geleden 16 jaar geworden, ontbreekt nog omdat hij met de nationale U18-ploeg aan de slag is. Maar Vince T’Joncke, zoon van ex-Sijselecoach Tibo, en de Nederlander Edo Bruins (allebei 16 jaar), trainen naarstig mee. Helaas missen we voorlopig nog Rens Van Ravensteijn, die met een blessure blijft sukkelen. Hij is één van de meest ervaren spelers in deze kern, die inside zijn streng kan trekken.”

Vol vertrouwen

Al bij al is Lhote echter tevreden. “Het is een jonge groep die wil leren en die week na week stappen zal zetten. Ik probeer ze vertrouwen te geven door ze voldoende speelminuten te gunnen. Hopelijk volstaat dat om een goeie competitiestart te nemen.” (MD)

Zaterdag 31 augustus om 20.30 uur: Oostkamp One – Tongeren One (Beker van België) en zaterdag 7 september om 20.30 uur: Oostkamp One – Flénu One (eerste competitiewedstrijd).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier