Oostende wint classico tegen Charleroi, Kortrijk verrast in Leiden

Oostende begint met een zege aan de BNXT League. © Belga

Op de eerste speeldag van de vierde editie van de BNXT League heeft Oostende zaterdag een 83-71-zege geboekt in de clasico tegen Charleroi. Bij de rust stond de landskampioen 48-35 voor.

In het derde kwart (20-26) halveerde Charleroi zijn achterstand bijna, maar het slotkwart (15-10) was weer voor de thuisploeg. Timothy Allen was met 20 punten topscorer van de wedstrijd en ook Davion Mintz (17 ptn) en Chase Audige (16) droegen stevig bij aan de zege. Voor Charleroi deed Cobe Williams (16) het meeste terug.

Kortrijk verraste door met 84-86 te gaan winnen bij Leiden, winnaar van de eerste twee edities van de BNXT League. De West-Vlamingen maakten het verschil meteen in het eerste kwart (19-29). Daarna knabbelde de thuisploeg in elk kwart wat van de achterstand af (18-15, 22-19, 25-23). Kortrijk hield nipt stand, met veel dank aan John Newman III (26 ptn, 5 rbds, 4 assists).