Oostende plaatst zich voor play-ins van Champions League na nipte zege tegen Pinar Karsiyaka

Pierre-Antoine Gillet knalde Oostende naar de play-ins. © Champions League

Oostende heeft zich geplaatst voor de play-ins van de Champions League basketbal. De Belgische kampioen won dinsdag na een thriller met 78-76 van het Turkse Pinar Karsiyaka in de COREtec Dôme.

Bij de rust stond Karsiyaka, dat in oktober met 94-77 te sterk was voor Oostende, 28-33 voor. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, en met nog zes seconden te spelen leidden de bezoekers met 75-76. Een driepunter van Pierre-Antoine Gillet (16 ptn) op drie seconden van het einde bezorgde Oostende uiteindelijk alsnog de zege.

Bij Oostende waren Khalil Ahmad en Damien Jefferson elk goed voor 19 punten. Karsiyaka-power forward Vernon Carey Jr. was de topschutter van de partij met 22 punten, verder was hij goed voor 10 rebounds. De Belg Thomas Akyazili wierp 2 punten door de korf voor de uitploeg.

In de andere wedstrijd in poule E won Straatsburg met 85-77 van Oldenburg.

Met 10 punten gaat Straatsburg als groepswinnaar rechtstreeks naar de Round of 16. Nummer twee Karsiyaka en nummer drie Oostende, beide met 9 punten, spelen in januari de play-ins (naar een best-of-3). De nummers twee hebben daarin het thuisvoordeel. Het Europees seizoen van Oldenburg (8 ptn) zit erop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier