Onverhoopte promotie voor Lions One

Artan Dauti komt de rangen van Zedelgem Lions versterken. (foto MD)
Redactie KW

Na een sterke terugronde, beloond met een tweede plaats in de eindstand, krijgt Zedelgem Lions One de kans om te promoveren naar tweede provinciale. Ze grijpen die kans met beide handen, ook al komt de overstap naar tweede provinciale er eerder dan verwacht. Daar willen ze een rustig seizoen afwerken, al reikt de ambitie op termijn nóg verder.

Voorzitter Ricardo Naeyaert kan niet anders dan tevreden terugblikken op het afgelopen seizoen: “Als je promoveert, spreek je sowieso over een goed jaar. Dat we dat bereiken met een relatief nieuwe en jonge ploeg, maakt het alleen maar mooier. We wilden graag binnen de twee jaar naar tweede provinciale, maar legden helemaal geen druk op de coach en de spelers. Maar zij deden het, ze lieten ook de moed niet zakken toen het wat minder ging.”

Ook volgend jaar zal de ploeg er redelijk anders uitzien. “Er vertrekken een drietal spelers maar er komen er een vijftal bij. Daaronder jonge spelers als Sam Goes en Simon Redée van Avanti Brugge, maar ook een ervaren rot als Artan Dauti. We hadden vorig jaar al contact, maar toen puntje bij paaltje kwam, had hij net een overeenkomst met Wytewa Roeselare getekend. We krijgen nu wél de kans om hem erbij te nemen. Hij moet veel nuttige ervaring bij dit jonge team brengen.”

Uitbreiding

Het sterkt de Zedelgemse voorzitter om met vertrouwen naar de toekomst te kijken. “De middenmoot moet mogelijk zijn. Ik ben ervan overtuigd dat onze ploeg uitgebalanceerd genoeg is om een zorgeloos seizoen te draaien. Op termijn hebben we zelfs nog een hogere ambitie, maar daar is de tijd nog niet rijp voor: terug naar eerste provinciale. Het zou van de jaren 80 geleden zijn dat een Zedelgemse ploeg in eerste provinciale speelde.”

Naeyaert had nog meer nieuws: op de deadline schreef hij een derde team in dat in vierde provinciale en als recreatieve ploeg zal spelen. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier