Ontgoochelde Julie Vanloo wil met Cats terugslaan na nederlaag: “Voorbeeld nemen aan Nina Derwael”

De ontgoocheling was bijzonder groot bij Julie Vanloo. © BELGA

De Belgian Cats zijn maandag met een valse noot gestart aan het olympisch basketbaltoernooi bij de vrouwen op de Olympische Spelen in Parijs. De Belgische basketbalvrouwen liepen in hun opener in Rijsel een blauwtje tegen de olympische debutant Duitsland. Speelster Julie Vanloo was na de wedstrijd aangedaan door de zwakke prestatie.

“In de eerste helft waren we onherkenbaar. De tweede was al wat beter, maar het was een wedstrijd waarin niets echt lukte voor ons. Er ging altijd wel iets mis. Een bal op de voet, een bal die wegsprong. Het was een beetje een vicieuze cirkel”, vertelde Vanloo.

Vanloo hoopt na de mindere prestatie de knop te kunnen omdraaien met de Cats, die volgens haar een voorbeeld moeten nemen aan landgenote Nina Derwael. De Belgische turnster kwam ten val tijdens haar oefening op de balk, maar kwalificeerde zich nadien met een sterke prestatie voor de finale van de brug met ongelijke leggers. “Ze had het niet makkelijk, maar heeft daarna op wondermooie wijze gereageerd. Dat is de schoonheid van de Spelen, waardoor wij ons ook moeten laten inspireren”, vertelde Vanloo.

De Belgian Cats spelen donderdag (21u) tegen de Verenigde Staten hun tweede groepswedstrijd.