Olivier Vandenberghe hoopt met Spurs op topvijfplaats: “We zijn heel tevreden”

Olivier Vanderberghe gaat met Kortrijk Spurs voluit voor de vijfde plaats. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Met nog één speeldag te gaan verzekerde House Of Talents Kortrijk Spurs zich van minstens de zesde plaats. Daarmee ontloopt de ploeg van assistent-coach Olivier Vandenberghe de grote twee, Kangoeroes Mechelen en Castors Braine.

Vorig weekend boekte Kortrijk een belangrijke zege tegen rechtstreeks concurrent CIMEDE Liège Panthers (56-49). “Door deze zege deden we wat we moesten doen met het oog op eventueel nog de vijfde plaats. Daarvoor moeten we zaterdag de volle buit pakken op het veld van Sparta Laarne en mag Luik niet winnen tegen Boom. Van onderschatting zal alvast geen sprake zijn. In de heenronde smeerden ze ons een nederlaag aan. Toen was hun shotpercentage bijna 50 procent. We weten dat vooral shotkracht hun sterkste punt is. Het is aan ons om ze onder druk te blijven zetten defensief. We moeten ons ding doen en vooral een goeie wedstrijd spelen met het oog op de play-offs. We eindigen sowieso al zesde in de reguliere competitie”, analyseert Olivier Vandenberghe.

“We moeten ook meer dan tevreden zijn over de progressie die de meisjes maakten. Om enkele voorbeelden te geven: Emma Bell. Vooral bekend voor haar goed shot, maar dit jaar o zo veelzijdiger geworden. Ook defensief doet ze een schitterende job. Emma Van Thuyne nam de rol van de geblesseerde Lisa foucart vlekkeloos over. Als guard organiseerde ze alsof ze die rol al jaren vervult. Ze is een echte leidster geworden. Ook haar shot is meestal goed, wat ze misschien nog meer moet doen. Maar we zijn heel tevreden.”

Damesvoorzitter

“Dat dit seizoen toch een positief verhaal is geworden is vooral de verdienste van damesvoorzitter Manu Gheysen. Hij is altijd blijven geloven in de ploeg en hakte steeds de juiste knopen door. We doen nu al minstens even goed als vorig seizoen met een veel beter gevoel. Ook volgend seizoen blijf ik aan boord. De samenwerking met Bruce Minne is heel plezant. En alle sterkhouders blijven aan boord.”

Zaterdag 30 maart om 20.30 uur: KBBC Sparta Laarne House of Talents Kortrijk Spurs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier