Oedelem One heeft in Louis Daniels nog doctor in de rangen: “Ik heb basketbal nodig”

Louis Daniels, doctor-basketballer. (foto Mark Devenyns)
Redactie KW

Louis Daniels is niet alleen een vaste, betrouwbare pion in het team van Oedelem One, sinds deze week mag hij ook de titel van ‘doctor bio-ingenieur’ voeren. De combinatie van trainen en spelen in een basketbalploeg is soms moeilijk, maar de sport bezorgt hem de nodige uitlaatkleppen.

Vorige dinsdag was nauwelijks meer dan een formaliteit en vooral een ceremoniële verdediging voor een jury, in aanwezigheid van familie en vrienden.

“De echte klippen waren daarvoor eigenlijk al gerond, zodat ik me de voorbije dagen kon concentreren op het voorbereiden van de vraagstelling, maar evenzeer op de presentatie en de bijhorende receptie. Het grote werk was vooral in de jaren ervoor gebeurd”, vertelt Louis Daniels.

Meststoffenbeleid

Daniels’ werk gaat over inzichten die landbouwers kunnen krijgen in de noodzaak om te bemesten. “Daarvoor moet uiteraard eerst zicht gekregen worden op de meststoffen die al aanwezig zijn, zodat er efficiënt kan omgegaan worden met voedingsstoffen die nog toegediend moeten worden. De technologie die de boer hiervoor kan inzetten, is gebaseerd op lichtgolven en kan momenteel zowel met handapparaten als met drones gemeten worden.”

Of er een vervolg komt, hangt af van de beurs die hij ondertussen heeft aangevraagd om aan de UGent nog twee jaar verder te kunnen werken.

Uitlaatklep

De combinatie met het basketbal is geen onoverkomelijk probleem. “Soms mis ik eens een training of een wedstrijd, maar mijn onderzoek en werk had ik grotendeels zelf in de hand. Ik heb het basketbal ook echt nodig. Tussendoor kunnen bewegen, kunnen sporten en onder de vrienden zijn, zijn veeleer voor- dan nadelen.”

Oedelem kan straks ook als team van geleerden in tweede provinciale bekend worden. “We hadden met Michiel Vercruysse al een doctor in de geneeskunde in onze rangen, en Arne Vandevelde is bezig aan zijn doctoraat in de farmacie.”

Zondag 3 maart om 11 uur: Delrue JP Oostende One – Oedelem One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier