Noah Gebbert lijkt net op tijd klaar voor competitiestart met Basket Waregem: “Het goede gevoel is terug”

Noah Gebbert: “We voelen ons verplicht om de play-offs te halen.” © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

De heren van G&V Breakpoint Basket Waregem in TDM1 nemen het op de eerste speeldag op tegen promovendus Avanti Brugge 2015 A. De ploeg van sterkhouder Noah Gebbert lijkt net op tijd klaar.

“Met vier op vijf verloren wedstrijden voor de beker en een oefenwedstrijd hadden we zeker niet onze beste voorbereiding”, vertelt Oostendenaar Noah Gebbert. “Dit is niet wat we graag hadden gezien. We moeten dit nu achter ons laten, maar we mogen niet vergeten wat er gebeurd is. Het kan veel beter.”

“Onze laatste wedstrijd tegen Royal Nivelles Basketball sloten we met 81-88-cijfers zegevierend af. Deze winst deed vooral mentaal heel veel deugd. Dit was onze eerste wedstrijd dat we offensief goed voor de dag kwamen. Defensief kon het nog beter. Er sluipen nog teveel domme fouten in ons spel.”

Jong team

Zaterdag komt nieuwkomer in de reeks Avanti Brugge op bezoek naar De Treffer. “We mogen ons zeker niet verkijken dat het een promovendus is”, gaat de student architectuur verder. “Ze toonden dat ze al enkele jaren het niveau van TDM1 aankunnen. Met de broertjes Vermoesen en Gil Dieltiens, om er maar enkele te noemen, hebben ze heel wat ervaring in deze reeks. Maar wij raken in de goede flow. Op training loopt het goed en we hadden het gevoel dat het beter moest. We willen op dit elan verder gaan. We zijn een jong team dat zijn jeugdigheid kan gebruiken tegen Avanti, dat het met een oudere ploeg moet doen.”

“Zelf sukkelde ik offensief bij aanvang van de voorbereiding. De laatste twee weken gaat het stukken beter. Ik hoop dat dit niet meer gebeurt. We gaan alvast met vertrouwen naar de nieuwe campagne toe”, aldus Noah Gebbert.

Play-offs

“We willen sowieso de play-offs halen. We voelen ons verplicht om die te halen. De halve finale moet zelfs tot de mogelijkheden behoren. We hebben meer talent dan vorig jaar. De spelers met een dubbele licentie hebben er een jaartje ervaring bij en met Mathieu Coucke en Simon Gesquière hebben we er heel wat extra kwaliteit bij.”

Zaterdag 7 september om 20.45 uur, Sporthal De Treffer: G&V Breakpoint Basket Waregem – Avanti Brugge 2015.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier