Nieuwe stunt van Avanti Brugge in beker van Vlaanderen

Spelers, coach en staff waren terecht tevreden na hun nieuwe stunt in de beker van Vlaanderen. © MD
Redactie KW

Nadat het de ongeslagen leider uit de Top Division Two, Kontich Wolves, uitschakelde in de vorige ronde, plaatste Avanti zich nu ook voor de kwartfinale van de beker van Vlaanderen na een verdiende zege (91-77) tegen LDP Donza, een tweedenationaler.

De Bruggelingen leken allerminst onder de indruk van hun opponent, want ze behielden hun voorgift van 20 punten gedurende zowat de hele eerste helft. In het begin van de wedstrijd toonde Dries Rotsaert zich de sterkste onder de korven. In het eerste quarter alleen al scoorde hij negen punten en in het rebounden toonde hij zich meermaals de meerdere van de Oost-Vlamingen. De basisvijf maakte dat eerste gedeelte rond zonder verpinken: 39-19.

Het ging zelfs even naar een maximale 44-21, maar dan kreeg Sam Allemeersch een onbegrijpelijke vrijwillige fout achter zijn naam en leek de veer even gebroken. Wim Dobbelaere rechtte echter de rug en sleepte zijn ploeg naar de rust: 50-32.

Vervaele en Rotsaert waren dan al tegen een derde fout aangelopen. De bezoekers keerden na een bolwassing gedreven terug uit de kleedkamer en zetten zich gedurende een vijftal minuten schrap (55-50). Allemeersch en Dobbelaere zetten de scheve situatie recht door kwistig met assists te strooien en zelf te scoren.

Toen de laatste 10 minuten ingingen bij 71-56 geloofde de Avanti-familie stilletjes dat een nieuwe stunt in de maak was. Donza zette daar nog een 3-11 tegenover, maar dan achtte publiekslieveling Jens Rappé zijn moment gekomen: met een driepunter, twee vrijworpen, een veldkorf annex een bonusvrijworp deed hij de zaal ontploffen (84-70). De resterende minuten en korven waren voor de geschiedenis. In de kwartfinale wacht eind december een nieuwe thuiswedstrijd tegen Melco Ieper of Lommel.

VERVAELE 8, ALLEMEERSCH 12, DE BOYSERE 4, ROTSAERT 14, DOBBELAERE 17, Vandenkerckhove, Baele 6, Albrecht, Rappé 10.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier