Melco Ieper One wint in extremis van Sijsele One

Redactie KW

Afgaand op de rangschikking kon je een afstraffing van Sijsele verwachten, maar het werd ongemeen spannend op ‘t Veld. Leider Melco kon pas op 21″ van het einde op en over de gastheer gaan: 72-77.

Sijsele moest al voor aanvang van de partij het grootste verlies optekenen: Gilles Dierickx was niet meer inzetbaar, nadat hij midden de week een profcontract voor een Franse club kon tekenen. Toch weerden de mannen van coach Kris De Pauw zich bijzonder kranig.

Mertens reduceert kloof

Malalu scoorde de eerste korven en bracht zijn team zelfs 6-0 voor, een voorsprong die bijna doorlopend op het bord zou blijven. Verborgt zette zijn eerste van vijf driepunters om en Sijsele leidde zelfs even met 12-3. De Ieperlingen vochten snel terug langs Hazard (17-19), maar moesten toch toestaan dat captain De Pourcq zijn team na het eerste quarter op voorsprong zette: 23-19.

Hazard miste zijn vrijworpen aan het begin van het tweede wedstrijddeel, waarna Verborgt en Malalu profiteerden om uit te bouwen tot 28-19. Dit keer was het bezoeker Mertens die de kloof weer reduceerde met een block shot, een assist en enkele eigen scores (37-35). Met twee nieuwe bommen schudde Verborgt het thuispubliek echter net op tijd weer wakker. Met 43-36 doken beide ploegen de kleedkamer in.

Sijsele verbouwereerd achter

De klassieke inzinking in het derde quarter bleef dit keer achterwege bij Sijsele. De Coessemaeker en Maes brachten hun team zelfs 58-49 voor, kort voor aanvang van het slotquarter. Toen Delplancq daarin zijn drie vrijworpen omzette en De Baene vijf minuten voor affluiten aandikte tot 70-58, groeide het vertrouwen in een stunt. Net op dat ogenblik ging het licht uit: een technische fout, enkele slechte passes en balverliezen.

Melco strafte dat keer op keer af en knokte zich weer in de match. 2-19 werd het in de daaropvolgende minuten … De Pourcq en Malalu vielen nog uit met 5 persoonlijke fouten en op 21 seconden van het einde nam Ieper de leiding. De bijhorende overwinning lieten ze zich niet meer ontglippen, zodat zij aan de leiding blijven in top division one, terwijl Sijsele verbouwereerd achter bleef.

Sijsele One: MAES 5, DE COESSEMAEKER 14, VAN IMPE 4, VERBORGT 17 (waarvan 5 driepunters), MALALU 20, De Pourcq 4, De Baene 5, Delplancq 3.

Melco Ieper One: HEMELEERS 12, DEVACHT 5, HAZARD 23, SCHEPENS 11 (en 12 rebounds), PALINCKX 9, Mertens 10, D’herck 2, El Hadje Fall 3, De Vos 2.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier