Leila Naessens (14) ruilt Bobcat voor ION Basket Waregem: “Het was tijd voor een nieuwe stap, ik wil blijven groeien”

Leila Naessens ruilt Wielsbeke voor Waregem na een schitterend seizoen. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

De amper 14-jarige Leila Naessens ruilt volgend seizoen de blauw-witte kleuren van Bobcat Wielsbeke in voor de rood-witte van ION Basket Waregem. “Het was tijd voor een nieuw hoofdstuk. Ik wil stappen blijven zetten.”

De afgelopen maanden maakte de Wakkense studente Sportwetenschappen indruk in eerste provinciale, waar ze voor de eerste ploeg aantreedt. Haar knappe prestaties bleven niet onopgemerkt, wat nu dus resulteert in een toptransfer naar ION Basket Waregem.

“Ik begon tien jaar geleden met basketbal bij Wielsbeke”, vertelt Leila. “Nu speel ik bij de U16 en soms al eens bij de U19. Op 9 december kreeg ik mijn eerste speelgelegenheid bij de eerste ploeg, op het veld van House Of Talents Spurs.”

Ondertussen groeide Leila uit tot topscorer van haar ploeg. De laatste maanden van de competitie liet het toptalent een gemiddelde noteren van 17 punten per wedstrijd, met als uitschieters 29 punten tegen Torhout Lions – toen de tweede in de stand – en 26 punten tegen House Of Talents Kortrijk Spurs.

“Bij Wielsbeke heb ik veel mooie momenten beleefd”

“Net als bij de eerste ploeg ging het ook na de jaarwisseling beter bij de U16. Het verschil tussen jeugdbasket en seniorbasket is toch groot. Bij de eerste ploeg gaat het er tactischer en harder aan toe. Daar ben ik omringd door heel wat goeie, meer ervaren speelsters, die mooi samenspelen. Dat ik vlot de weg naar de ring vond, is toch wel leuk, maar dus ook de verdienste van de speelsters rond mij.”

“Nu sluit ik het hoofdstuk bij deze mooie familieclub af. Ik heb hier veel mooie momenten beleefd. Ik had het geluk met heel goeie coaches te kunnen samenwerken. Savina, Lorenze, Niek en Jim brachten me stuk voor stuk iets bij. Maar nu is het tijd voor een stap voorwaarts.”

Tweede landelijke

“Met Waregem heb ik al het X-Mas tornooi gespeeld, waarin we derde eindigden. Ik ging ook al meetrainen, dus ken ik iedereen al een beetje. Ik wil bij Waregem blijven stappen zetten en groeien, nu onder de vleugels van Tanja Popivoda. Ik kom hier dus bij betere speelsters en een goeie coach terecht. Ik ga naar school in Waregem, dus is de afstand naar de trainingszaal niet groot. Naast de U16 zal ik ook bij de ploeg in tweede landelijke spelen. Ik kijk alvast uit naar dit nieuwe hoofdstuk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier