Kortrijk Spurs versterkt zich met Amerikaan Darren Williams

Darren Williams zal uitkomen op de point guard. © HOT Spurs
Redactie KW

De Amerikaan Darren Williams versterkt volgend seizoen House of Talents Kortrijk Spurs. De 24-jarige point-guard is 1.73m groot en kwam vorig seizoen uit voor het Poolse Radom. Daarvoor speelde hij in de States voor Cucamonga, Chaffey College en de University of Hawaii. In Polen speelde hij 34 wedstrijden waarin hij goed was voor gemiddeld 20,5 punten, 4,6 rebounds en 7,6 assists per match. “Nice to meet you, Darren”, klinkt het op de socials.

HOT Spurs-coach Johan Roijakkers: “We zijn enthousiast over het aantrekken van onze nieuwe point guard. Zijn snelheid en explosiviteit maken hem een gevaar voor elke verdediging. Hij heeft niet alleen een uitstekend scorend vermogen, maar ziet ook altijd de open man. Daarnaast is hij een lastige verdediger die het de tegenstander erg vervelend maakt.”

Vijfde Amerikaan

Williams is zo de vijfde Amerikaan die komend seizoen de kleuren van de Spurs zal verdedigen. Eerder al werden de namen bekend gemaakt van Eric Reed, John Newman III, Robbie Beran en Douglas Wilson. Daarnaast kan de club rekenen op een sterke Belgische delegatie bestaande uit Sam Hofman, Bram Bogaerts, Sean Pouedet en Niels De Ridder aangevuld met een aantal jongeren die zullen strijden voor een plaats binnen het brede roster.

De nieuwe competitie start voor Kortrijk op 14 september met de match ZZ Leiden-HOT Spurs. Op 20 september ontvangen in eigen huis Basketball Academy Limburg.

Komende zaterdag staat de eerste oefenmatch op het programma. In Jumet wordt dan Charleroi partij gegeven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier