“Kortrijk Spurs Two moet in beker vertrouwen opdoen voor competitie”

Lisa Grymonprez voelt zich prima bij Kortrijk. © ELD
Redactie KW

House Of Talents Kortrijks Spurs Two neemt het zondagvoormiddag in de 1/4de finale van de Beker van West-Vlaanderen op tegen ION Basket Waregem. Een van de sterkhouders van het team is Lisa Grymonprez: “We moeten vooral vertrouwen opdoen.”

Vorig weekend verloor Kortrijk Spurs Two nog met 59-52 van BC Cobras Schoten-Brasschaat, een van de topteams in eerste landelijke. Het staat nu twaalfde, op veertien ploegen. “In de heenwedstrijd gingen we na verlengingen met het kleinste verschil de boot in,” vertelt de 29-jarige leerkracht lager onderwijs.

“Nu moesten we het stellen zonder Amélie Gheysen en Ditte Vanmarcke, na een niet echt ideale trainingsweek. Er straalde weinig energie uit de ploeg en de taken werden onvolledig uitgevoerd. We vinden elkaar niet altijd, ook al omdat we enkel op vrijdag compleet samen kunnen trainen. Sommige meisjes trainen mee met de A-ploeg, die op hetzelfde moment op het oefenveld staat.”

“Kortrijk is een club naar mijn hart”

“Begin dit seizoen was ik nog actief bij de derde ploeg, maar ik brak een kuitbeentje, waardoor ik zes weken in de lappenmand lag. En daarna scheurde ik mijn ligamenten. Sinds januari ben ik opnieuw volop in actie.”

Leuk extraatje

“Zondag spelen we voor de beker tegen ION Waregem”, gaat de Moorseelse verder. “Een derby is altijd leuk en de beker is een extraatje waarmee je je seizoen kunt redden. Ik heb al enkele bekerfinales gespeeld. Twee keer heb ik met Oostende-Bredene gewonnen, één keer met Kortrijk. Ik hoop dat het een goeie wedstrijd wordt. We moeten uitgaan van onze eigen sterkte. We hebben niets te verliezen en willen vooral vertrouwen opdoen: ons handhaven in eerste landelijke blijft het hoofddoel.”

“Ik ben ook nog scheidsrechter en coach van de U19A. Ik prijs vooral de inzet van de meisjes. Ik ben heel blij dat ik de stap teruggezet heb naar Kortrijk, een club naar mijn hart. Ik ben hier graag gezien. Dat geeft me heel veel voldoening.”

(ELD)

Zondag 11 februari om 11 uur, Sporthal Lange Munte: House Of Talents Kortrijk Spurs Two – ION Basket Waregem Two

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier