KB Gistel Oostende pakt de titel in Top Division One

© (Foto VDB)

KB Gistel Oostende One pakte zondagavond in de eigen Koninklijke Stallingen de titel in tweede klasse. Het won ook de tweede wedstrijd tegen Gembo Borgerhout: 75-68.

Gigantisch veel volk in de Koninklijke Stallingen voor het tweede duel in de finale van de play-offs in Top Division One.

Buysschaert opende de score, maar de bezoekers liepen tot 9-12 uit. De laatste drie minuten van het eerste quarter waren weer voor KBGO. In één ruk ging het naar 20-12, maar Vermeesch scoorde nog tegen (20-14).

Lambrecht zorgde met een score en bonusvrijworp voor 27-20, even later gooide Buysse een driepunter binnen voor 33-27. De bezoekers vluchtten in een time-out en dichtten het gat naar 38-37. Buysschaert dunkte de 40-37-ruststand op het bord.

© (Foto VDB)

Gembo begon het best aan de tweede helft (40-41) en dwong coach Rotsaert meteen in een time-out. Niks lukte nog voor de thuisploeg (42-45), maar even later bracht Buysse KBGO weer op voorsprong, met acht punten op een rij (54-48), maar Gembo gaf niet op (54-53).

Buysse en Kotrulja hielden het schip op koers, 65-60 op vier minuten van het einde, maar weer kwam Gembo terug (68-68). De Vreught driepunterde naar 71-68 op anderhalve minuut van het einde. Bij de bezoekers miste Vermeesch op 20 seconden van het einde drie vrijworpen, tien seconden later liet Kotrulja zijn twee stuks niet liggen (73-68). Met nog 13 seconden op de klok ging Gembo in een time-out. Lambrecht pakte een steal en dunkte de 75-68 op het bord.

Coach Sam Rotsaert pakt dit seizoen net als zijn vader Werner, met BBC De Westhoek Zwevezele in tweede landelijke, de hoofdprijs.

Quarterstanden: 20-14, 40-37, 54-53, 75-68

Speelden: Buysschaert 11, De Vreught 6, Kotrulja 11, T. Lambrecht 20, Buysse 22, S. Lambrecht, Van der Vuurst de Vries 5, Vanderhaegen.