KB Gistel Oostende One wint van Royal IV Brussel

Buysschaert trok KBGO over de streep. © BV

KB Gistel Oostende One won zondagmiddag met het kleinste verschil van Royal IV Brussel dankzij een korf met bonus van Servaas Buysschaert: 71-70.

Huurman leidde KBGO naar 11-6, maar bij 16-16 kwamen de Brusselaars weer helemaal langszij. Kotrulja hielp de thuisploeg aan een nipte voorsprong na het eerste quarter (23-18).

Kediambiko scoorde bij 31-26 de enige twee punten van de Oostendse bank in deze wedstrijd, maar met een driepunter rondde Brussel een 0-9 tussenspurt af (31-35). Kotrulja legde met 2 vrijworpen de ruststand vast (35-35).

Het bleef ook in het derde kwart erg spannend. Huurman zorgde ervoor dat de thuisploeg in het spoor van Brussel bleef (49-51).

In het slotquarter bleven de bezoekers tot 2 minuten van het einde met kleine voorsprong leiden (63-67). Buysschaert en Botuli zorgden voor een nieuwe gelijke stand (67-67).

Kotrulja scoorde maar één van zijn twee vrijworpen voor 68-69, maar ook bij Brussel ging maar één vrijworp binnen (68-70). Buysschaert bezorgde KBGO de overwinning met een korf en bonus.

(BV)

KBGO: Buysschaert 17, Kotrulja 25, Botuli 7, Huurman 12, Van der Vuurst de Vries 8, Kediambiko 2.