Karel Rommens (34) stopt met basketbal

Karel Rommens. (foto RV)
Redactie KW

Na 28 jaar bij Wytewa Roeselare hangt Karel Rommens de basketschoenen aan de haak. Karel groeide op in Lichtervelde, maar ging altijd in Roeselare naar school en woont er nu ook. Vanaf zijn zes jaar speelde hij al bij Wytewa Roeselare, waar zijn moeder Nele Snauwaert vele jaren voorzitter was.

“De keuze om te stoppen komt er vooral wegens tijdsgebrek”, opent Karel Rommens (34) die vooral als guard of forward uitgespeeld werd. “Met de drukte van het werk en twee kindjes is het toch soms wat moeilijk om alles te combineren. Ook het lichaam heeft al wat meer tijd nodig om te recupereren na een training of wedstrijd. Het is na vele mooie jaren goed geweest.”

“Het was eigenlijk al het derde jaar op rij dat ik tegen mijn vrouw en coach zei dat het waarschijnlijk mijn laatste jaar zou worden. Dat heb ik – mede door corona – dus enkele keren vooruitgeschoven. Misschien had ik er toen toch wat moeite mee om te stoppen, maar dat gevoel heb ik nu niet.”

vele mooie jaren

“Ik ben vooral blij dat ik al die jaren heb kunnen basketten, wat ik altijd ontzettend graag gedaan heb. Al vind ik het nu niet erg, aan het begin van volgend seizoen zal het misschien toch wat knagen en steken. Het is niet verwonderlijk dat het raar zal doen om dat plots achter mij te laten, maar ik koester vooral de vele mooie jaren die ik gehad heb met heel wat leuke mensen.”

Karel werd met Wytewa twee keer kampioen in de voorgaande jaren. “Ik vond het vooral leuk dat we in 2012-2013 met Roeselare herbegonnen in vierde provinciale en nu in eerste geëindigd zijn. Ik ben toch trots op ons goed parcours. We eindigen nu ook derde in eerste provinciale. Dat is toch één van de beste resultaten in mijn carrière. Mooi om zo te stoppen.”

“Wat ik zal doen met de vrije tijd weet ik nog niet. Ik weet niet of ik dat wel wil invullen. Het werk en het gezin zullen sowieso wat tijd innemen. Verder zal ik toch iets van hobby moeten vinden, maar dat heb ik nog niet beslist. Bij thuismatchen zal je me zeker ook nog eens in de zaal zien”, besluit Karel. (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier